Természetes, melatonin tartalmú altatót lehet viszonylag olcsón, vény nélkül kapni?
Alvás zavarom van. Pontosabban legalább egy óra kell ahhoz, h elaludjak, átlagosan 3-4, de volt már példa 6 órás ébrenlétre is(este nyolctól hajnali 2-ig az ágyban "pihentem"). Az okot nem tudom, 18 éves vagyok, depressziós voltam, de már nem vagyok az, este nyugodt vagyok és megpróbálok nem mozogni és elképzelni, h a végtagjaim elnehezülnek(állítólag segít elaludni). Amit észrevettem az az, h néha mozgatom a lábam, mintha viszketne vagy valami, mert egyszerűen kényelmes. Időnként fel is kelek és nehezen alszom vissza még akkor is ha nagyon fáradt vagyok.
A nehéz elalvás után, reggel ébresztőre vagy dél körül felkelek és ugyanolyan kialvatlan vagyok, csak nem tudok visszaaludni. Az érdekes dolog az, h akár 3, akár 14 órát alszom, ugyanolyan kialvatlan vagyok, nameg ingerlékeny és nagyon könnyen elszomorodom, negatív gondolataim vannak, lassú a reakcióm, tompa az agyam és a lábaim meg néha a kezeim is fáradtak(???). 7-8 éve rossz az alvásom, és akkor régebben még rosszabb volt. Most 18/f vagyok és szerintem a melatonin termeléssel van a bajom, mivel nem szoktam álmodni se(REM=mély alvás=álmok)...talán rendbe is hozná az alvásomat alkalmi szedés után.
Utánanéztem és szerintem ezeket a problémákat(legalább is részben) az alváshiány is elősegíti: heves szívverés, érzékenység, alacsony nemi vágy, koncentrációs zavar, fáradt végtagok..."zombi mód". Orvoshoz nem akarok menni, mert a házidokim egy ****, másrészt tartok az emberektől és nem nagyon tudok beszélni hozzájuk, főleg ilyen kényes témáról...azért kényes téma, mert mindig ugyanazt hallom: igyál tejet vagy kis tejjjjját az majd rendbehoz, meg, h én is rosszul aludtam- két perccel később duracell nyusziként rohangál, pattog a velem egykorú, míg én úgy viselkedem, mint egy rossz idős, panaszkodó ember.(Igen, észrevettem, h sokat panaszkodom) Aghh...ez egy csapda, mármint negatív vagyok, mert nem alszom pedig így is nehéz volt a depresszióval és nem akarok visszaesni. Senkinek nem kívánom ezt. Tudnátok tippeket adni, ami nem tartalmazza a pszichológusokat vagy orvosokat? Köszönöm!
A bio-melatonin tablettát megveheted vény nélkül,
Ha magadra ismersz a leírás alapján, kérj segítséget.vénynélküli melatonin tartalmú altatóról nem tudok.
Bocsánat, az előző hivatkozás rossz volt.
Ha ilyen betegséged van, vagy ezt gyanítod, akkor valamely alvásközponttól célszerű lenne segítséget kérni, hogy megoldódjon a problémád.
Én is tegnap nagyon fáradt voltam, nem tudtam elaludni, össze-vissza dobáltam magam az ágyban. Felkeltem, de fent lenni se bírtam úgyhogy visszafeküdtem.
Aztán fekve számolni kezdtem a másodperceket és egyszer csak elaludtam.
Ez onnan jött, hogy gyerekkoromban nagymamám sokszor megszivatott ezzel. Mert amikor ő aludt, én odamentem rángatni hogy keljen fel. Ekkor azt mondta hogy feküdjek mellé és számoljak el 15 percig, akkor majd felkel. Nyilván olyan lassan, ahogy telnek a másodpercek, úgy kellett számolnom és minden 60 mp után behajlítottam egy ujjamat. Így mértem a perceket. Soha nem jutottam el 15 percig. Minden esetben kb 10 percnél elaludtam.
Később meg arra ébredtem hogy ő már rég fent van és pakolgat.
Első: A bio-melatonin tablettát patikában lehet kapni vagy lehet máshol is?
Harmadik: Én tegnap este nyolckor lefeküdtem, 300-ból kivonogattam hetet, de nem aludtam el...ezerig számoltam a bárányokat és semmi, próbáltam elképzelni ahogy elnehezülnek a végtagjaim, szárnyalni felhők között[stb-stb]...hajnali 2-kor megnéztem az órát, még feküdtem valamennyit(fél óra? 2 óra?) és nagy nehezen elaludtam, majd nyolckor felkeltem és nem sikerült visszaaludnom és egész nap álmost voltam. Most is, de nem számít...mindig álmos vagyok és sose tudok aludni...de azért köszönöm! :)
Bio-Melatonin-t patikán kívül nem tudom hol lehet kapni, de árulják patikán kívül is. Patikában biztos hogy lehet, régebben sokat kellett utána járkálni mert hiány volt a készletből, nem tudom, hogy megoldották -e már a hiányt vagy még nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!