Mire használhatom a barack magjait?
Helló!
Részemről imádom a sárgabarack! magját. Igaz, van köztük keserű is,(ez enyhe cián jelenlétre utal - úgy tudom -) de ha sok van a magból, akkor a héj kiszáradása után érdemes megtörni és mandulaként használni. Mi a kesernyéseket is beletesszük, hiszen a marcipán úgy jobban ízlik. Arról nem is beszélve, hogy sokkal olcsóbb a mandulánál, főleg ha van sárgabarack fátok és lekvárhoz magoztok.
Irigyellek, ha ebben a helyzetben vagy.Nagyon drága a mandula, ezért használd ki a lehetőséget!
Jézusom. Ennyire beteg embereket, már bocsánat...
A magját nem szabad megenni, mert magas a cián tartalma.
Felejtsd el a hülyeséget amit az előttem lévők írtak.
Nemrég vizsgáztam, mint szakács, tehát ismerem az élelmiszereket. Jobban hinnék egy hozzáértőnek, mint egy szimpla háziasszonynak.
"A magját nem szabad megenni, mert magas a cián tartalma."
Lehet, hogy mint "szakember", ezt jobban tudod, mint mi.
Az viszont szintén igaz, hogy 94 éves nagyanyám, aki egész életében falun élt és a világ legjobb baracklekvárját készíti minden évben saját terméséből, teljes életében vidáman fogyasztotta a feltört barackmagot (kivéve a keserűeket, ahogy már írtam), és ma is a legjobb egészségnek örvend.
Köszöni kérdésedet, remekül érzi magát! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!