Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Olvastam, hogy a szója több...

Olvastam, hogy a szója több kárt okoz, mint hasznot. Igaz ez?

Figyelt kérdés

Megittam 2-3 dl. szóját, és most olvastam, hogy memóriavesztést idéz elő. Igaz ez csak akkor van ha rendszeresen fogyasztom ugye? Most még nincs semmi baj igaz?

Kérlek értelmes válaszokat irjatok.

2014. febr. 4. 16:39
 1/6 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, ennyitől nem lesz semmi bajod, amúgyis a szója rengeteg egyéb élelmiszerben is benne van, szerintem ez is ugyanolyan, mint a vajat együnk, vagy margarint és egyéb ilyen ellentmondó nézetek.
2014. febr. 4. 16:49
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2014. febr. 4. 16:50
 3/6 anonim ***** válasza:

Itt azt írják, hogy az igazság valahol félúton van:

[link]

Amúgy én már nem merek ilyen táplálkozással kapcsolatos cikkeket elolvasni, mert nagyon ellentmondásosak, ne olvass ilyenekről! :-))))))

2014. febr. 4. 16:55
 4/6 A kérdező kommentje:
Rendben :)
2014. febr. 4. 16:58
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

-Fitoosztrogeneket tartalmaz ami szervezetbe kerulve olyan hatast valt ki, mintha noi hormonok kerultek volna be. (Ez vagy jo vagy epp nem)

-Tripszin gatlo anyagot tartalmaz, de ez hokezeles hatasara lebomlik

-Meg 1-2 nyalanksagot.

Csereben magas feherjetartalmu es alacsony zsirtalmu.

A kulcs a mertekkel es tartozkodassal. Feldolgozott elelmiszerekben eleg sok lehet szojaliszt, szojaolaj formaban.

En konkretan utalom az izet, de van olyan ismerosom aki rendkivul izletesen tudja elkesziteni, legfokepp tofu-bol a szojas kajakat.

2014. febr. 15. 00:20
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

megoszlanak a vélemények, de az eddigi kutatások azt mutatják, hogy inkább jobb mértékkel, vgay kerülni. ennyitől nem lesz bajod, de a rendszeres fogyasztása nem ajánlott. az utolsó a női hormonokkkal, stb jót ír. legalább is kezd elfogadott lenni.

egyébként általában a hüvelyesek (bab, földimonyoró, lencse) mértékkel fogyasztandók, de magas fehérjetartalmúak.

2014. márc. 21. 01:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!