Vannak itt olyan emberek, akiknek hobbijuk az egészség témakör, esetleg egészségügyi területen tanulnak, dolgoznak?
Nagyon nehezen találok olyan embereket, akiket érdekel az egészségük, sajnos sokan inkább a kocsmázást meg a TVzést választják hobbinak, így nem tudok senkivel sem ilyenekről beszélgetni.
Vagy van a másik véglet, akik elmennek a nagyonalternatív irányokba, és mindenre lelki meg transzcendális okokat aggatnak rá.
További negatívum, hogy az orvosoknak nincs idejük/akartuk arra, hogy foglalkozzanak mindenkivel, sőt, sokszor megfelelő ismeretük sincs, tehát őket sem lehet partnernek venni.
Hogy érted, hogy "hobbijuk az egészség témakor"?
Szívesen olvassák ezt a témát itt gyakorin? Vagy máshol is utánanéznek dolgoknak?
Vagy pontosan mire gondolsz?
Egyébként engem spec. érdekel, gyakran olvasom itt ezt a témát. Egyébként pedig orvostank tanulok.
Úgy értem, hogy általában érdekli az egészség témája, egészséges életmódra törekszik, olvas is ebben, akár neten fórumokon vagy cikkeket, sportol, figyel a táplálkozására, ilyesmik.
Főképp azért érdekel, hogy egyrészt motiváljon amikor ilyen emberekkel beszélgetek, másrészt meg ha valamit szeretnék megtudni, akkor szeretem másokkal megosztani a véleményem, illetve mások véleményéből, tapasztalataiból leszűrni tanulságot.
És szerinted mi a legfontosabb témakör, vagy ami mostanában leginkább érdekel?
Most engem az érrendszeri betegségek érdekelnek, szerintem ez a legfontosabb témakör, mert vezető halálok a legtöbb országban, érdekel, hogy a koleszterinszintet hogyan lehet jótékonyan befolyásolni, hogy csökkentse ezeknek a kockázatát. Gyakorlatilag ha a keringési rendszer rendben van, akkor más betegségek kialakulására is kisebb az esély. Főképp a dietetikai összefüggések érdekelnek, egyelőre arra jutottam, hogy a legtöbb omega 3 zsírsav a lenmagolajban van, ami elvileg emeli a HDL szintet, viszont a makrélában is elég magas (de kb 6x kisebb arányban), és más hatásai vannak.
Mivel sportolok is, a halolaj(meg általában a tengeri élőlények fogyasztása) az ízületeknek is fontos táplélék, és bele kell számolnom azt is, hogy a testem kiemelten igénybevett, illetve már eleve sportolok és kerülöm a zsíros táplálkozást, tehát valószínűleg kisebb lesz az esélyem ilyen betegségekre.
Köszönöm a választ, örülnék ha ebben segítenél, valószínűleg nagyobb tudásod lesz benne.
Engem is erdekel a tema, hisz az egeszseg a legfontosabb. Minden egyeb csak ezutan jon. Lehetsz gazdag, nepszeru, imadnak a korulotted levo emberek, de ha peldaul korosan cukorbeteg vagy, akkor a mindennapjaidat megkeseriti az allando odafigyeles, hogy mit ehetsz, meregetni a szintet, stb. Most nem a cukorbetegeket tamadom, barmi mas betegseget emlithetnek, ami odafigyelest igenyel.
Egy "sima" natha is mennyi mindentol meg tud fosztani, es hiaba tudod, hogy par nap es elmulik, lemaradsz dolgokrol, mert a betegseg visszatart hogy elmenj ide-oda, resztvegyel ebben-abban. Pedig ez olyan dolog, ami ellen tudsz tenni. Mert ha odafigyelsz, akkor nem leszel nathas, es nem fog a betegseg visszatartani, mert nem leszel beteg :)
En a "krill" olajrol olvastam, hogy allitolag jobb mint barmelyik. A lenmagolajtol pl. a parom fulfajast kap...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!