Rossz az emésztésem, de eddig senki se tudott értelmes választ adni. Milyen bio/alternatív módszer van az emésztés rendbetételére?
Voltam orvosoknál, meg kutakodtam a témában, kérdeztem embereket, de senki se tudott igazi megoldást nyújtani.
Már hónapok óta rossz az emésztésem, és nem tudom mi az oka, mit tehetnék ellene.
Annyi derült ki hogy sok a gyomorsavam, szedek rá gyógyszert, de ez nem oldja meg a problémát, csak a tünetet kezeli, ráadásul így sem sokkal jobb a helyzet.
A székletem elég gyakran hígabb/büdösebb az átlagnál, hasmenéses, és fáj a hasam is. Ha bízhatok az uh-ban akkor fizikai elváltozás nincs, de az orvosoknak már nem hiszek, mert mindenki csak le akar rázni (magyar egészségügy).
*Szerintem nem candida mert semmi baja a hajamnak bőrömnek körmömnek
ehhez nem kell hogy ezeknek baja legyen :)
*De ha candida lenne akkor sincs pénzem semmilyen vizsgálatra
ingyen van. te kellesz hozza meg egy pohár víz :)
*Esetleg megpróbálhatok betartani egy candida-diétát
nem javaslom :)
persze nem akarom én ráderöltetni, nem is tudhatom mi bajod, ezért is mondtam a köpetvizsgálatot. am meg most nézelödöm, másik emésztésbrobléma kör kapcsolódhat a parazitákhoz. pl patkányoknál így sikerült öket gluténérzékennyé tenni. de ezt még nemtudom hogy lehet megtudni hogy ettöl van e, mintsem csak elkezdeni kiiktatni öket azt megnézni mi lesz. azt tudom hogy az aktuális orvostudományon keresztül nem lehet se tesztelni se helyrehozni.
Igen, az életem stresszes, de eddig is ez volt, mégsem volt semmi ilyen bajom.
"ehhez nem kell hogy ezeknek baja legyen :) "
Viszont csak ilyen alapon hogy híg a székletem, nem is lehet egyből rámondani hogy az.
"ingyen van. te kellesz hozza meg egy pohár víz :) "
A helyi kórházban ingyen kivizsgálnak?
De ha jól értelmeztem a candida elszaporodása csupán immungyengeség kérdése, tehát ha erősítem az immunrendszerem, visszaszorul a gomba szaporodása.
És igen, gondolkoztam a parazitákon is, de a laborvizsgálaton valamiért nem nézték... Most megint vissza kéne menni hogy kiirathassak valami féregtelenítőt. Ezért inkább fokhagymakúrát tartottam pár hónapja. Lehet megint ideje lenne. Bajom nem lehet tőle.
Csak már tényleg utálok az orvosokhoz menni, inkább keresek valami alternatív módot és megoldom magamnak.
amikröl én beszélek, azokat orvosnál se meg nem mondják, se ki nem vizsgálják, se megoldást nem tudnak rá. nem akarok én ellenük beszélni, és örülnék ha tudnák kezelni ezeket a dolgokat, de valamiért nemtudják, akármi legyen is az ok.
*Viszont csak ilyen alapon hogy híg a székletem, nem is lehet egyből rámondani hogy az
senki nem mondta rá hogy az, csak azt mondom érdemes gondolni rá...
*A helyi kórházban ingyen kivizsgálnak?
reggel felkelsz, beleköpsz egy pohár vízbe, s megnézed hogy változik. ha fél órán belül ilyen szálak lesznek és lemegy az aljára, akkor helyzet van, ha nem akkor nincs. keress rá hogy candida köpetvizsgálat ha gondolod.
*inkább keresek valami alternatív módot és megoldom magamnak
....
Ja, csak ennyi? Azt hittem valami fizetős vizsgálat.
A sok pontot meg nem tudom értelmezni.
Csak ezt az oldalt találtam gondoltam belinkelem másoknak is hogy segítsek.
Köszönöm a tippet.
Egyébként az itt található kérdések nagy részére is NEM a válaszom, kivéve a puffadás/hamenést meg a memória/koncentrációt. De a memóriám, koncentrációm sosem volt kiváló...
szívesen :)
s persze simán lehet nem az, ebben az esetben lehet étel allergia/érzékenység. próbáld meg mellözni a tejtermékeket vagy mindent amiben glutén van. vagy menj allergiavizsgálatra.
yoghurtban meg sajtban kevesebb a kazein (tejfehérje) mint a tejben, azért lehet azt jobban bírni.
nem olvastam végig, de így hírtelen jónak tünik:
nemtudom tudsz e angolul itt van szó hogy paraziták okozhatták:
ami számomra elég elképzelhetö, mármint megmagyarázná hogy miért van az hogy valaki az egyik napról a másikra már nem bírja a tejet pl.
most föleg a tejet írtam, de végigmehetsz az összes gyakori ételallergiákon/érzékenységeken. :)
Szia kérdező!
Jó régi kérdés, de neked kiderült hogy mi volt a problémád?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!