Hogyan, mivel tudnám rendbe hozni a gyomorsav-túltengést, gyógyszer nélkül?
Jelenleg napi 1 Controloc 40-et szedek, de alig vagyok túl a 3. x-en és nem akarnék rendszeres gyógyszerszedővé válni ennyi idősen...
Már rajta vagyok, hogy egészségesebbé tegyem a táplálkozásom, de érdekelne, hátha tud valaki konkrét módszert, szert, ételt stb., ami bevált neki a gyomorsav csökkentésére.
Köszi!
szódabikarbóna.
Reggelente egy kiskanál vízzel 2 héten kereszetül.
Már voltam gyomor- és nyombél-tükrözésen, enélkül a Controlocot se szedhetném... Szerencsére nincs fekélyem, de elég csufi volt a nyálkahártya. :S Igazából egy nyári rosszulléttel kezdődött a dolog, amiről azóta se tudjuk, hogy mi lehetett. Valószínűleg valami gyulladás volt, de pontosat nem tudunk.
Helico-tenyésztésem még nem volt, mert sajna már szedtem savlekötőt, amikor kiderült, hogy ilyen jellegű gond van odabent. A gasztrós azt mondta, savlekötő mellett már nem lenne teljesen megbízható a tenyésztés eredménye. De mindenképp kérek egyet, ha más nem, akkor székletből.
Köszi a tippeket, kipróbálom!
Egyszer volt ilyen problémám kb. egy évig. Bár rettenetesen sokat lehet olvasni róla a neten, nem helicobacter pylori okozta (volt teszt).
Akkoriban nagyon sokat ültem gép előtt, keveset mozogtam és keményen kávéztam (napi 5-8 kávé), ez tett be nekem. Miután elkezdtem rendszeresen edzeni és a kávét leszorítottam 3-4-re, hamarosan enyhültek a panaszok és kb. fél év alatt megszűnt a probléma.
Ha nem mozgok rendszeresen és sokat ülök a gép előtt, akkor újra kezdem érezni, hogy nincs rendben a gyomrom. Ezért gondolom, hogy megtaláltam a probléma forrását és ilyenkor azonnal nekiállok edzeni és csökkentem az ülőmunkát.
Refluxod van v. atmeneti gyomorsav tultengesed?
Ha refluxod van akkor kell egy kis dieta, van nehany gyogyte keverek ami mukodik. Pl. Mecsek gyomortea. A citrom es hasonlo marhasagokat felejtsd el, mert hulyeseg. Egy refluxnal olyan gyomorgorcsot okozhat, hogy a szemed guvvadni fog.
Szodabikarbona es szodabikarbonas asvanyvizek atmenetileg jok, de a gyomornak van egy olyan tulajdonsaga, hogy "visszatermeli" a gyomorsavat az altala kivant szintre, ergo ha csak "semlegesitesz" akkor meg durvbban johet elo kicsit kesobb a gyomorsavterheles.
Dieta, napi tobbszor etkezes, lehetoleg a zsirokat minimalizalni. Erdemes gyogyszert szedni, ppi-t mint a controloc (de van tobbfele, mas jobb lehet) kuraszeruen, mert ha a nyalkahartya felmarodasok visszamennek, konnyebb megtartani az allapotot, dietaval, sporttal, gyogyteakkal.
"Citromkúra. Minden reggel éhgyomorra meginni 1, aztán 2, 3,... citrom levét, majd ugyanígy fokozatosan csökkenteni az adagot. Ha jól tudom, 2 hetes a kúra. A citromlé lúgosít."
Gondolom ezt olvastad valahol?:) NEM LUGOSIT. Ami alapjan allitjak az egy altudomanyos megkozelites.
De gondolom se tulzott gyomorsavad, se refluxod nincs, mert ha ezt valaki kiprobalja felmart refluxos nyalkahartyaval, az kinok kozott fog a gorcsoktol fetrengeni.
Minden reggel, éhgyomorra, meleg szódabikarbónás víz.
Szerintem meginni is kínszenvedés. :) De a savas hatást csökkenti.
7.
A testvérem kipróbálta, nagyon sok a sava és terhesen nem akart gyógyszert szedni. Nem hogy nem fetrengett, hanem jót tett neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!