Az igaz, hogy a fém evőeszköz "semlegesíti" a C-vitamint? Pl citromos teában?
Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy ha citromot teszek a teába, akkor azt nem szabad fém kanállal kavarni, mert a fém kölcsönhatásba lép az aszkorbinsavval és semlegesíti. Ugyanez miatt szokták állítólag a salátát is kézzel tépkedni és nem vágni.
Akkor mi a helyzet a többi zöldséggel, gyümölccsel, amit késsel hámozunk, aprítunk?
Bocs, nem biztos, hogy jó témakörben írtam ki a kérdést, csak gondoltam a bio életmódot folytatók biztos tudnak erre válaszolni.
2009. szept. 23. 20:36
1/3 anonim válasza:
Nem. A citromsavval lép reakcióba a fém de csak ha sokáig benne hagyod és ha sérült a kanál külseje.
2/3 A kérdező kommentje:
köszi, akkor ez csak a citromra vonatkozik.
2009. szept. 24. 08:39
3/3 anonim válasza:
Igen a citromsavat 'érdekli' a vas, a salátát meg azért tépik, (meg egyéb hasonló konyhatitkok is vannak) hogy minél kevésbé roncsolódjanak a növények, minél kevesebb ízanyag érintkezik a levegő oxigénjével, annál 'eredetibb' marad az íz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!