Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Nem tudok elaludni, mit...

Nem tudok elaludni, mit tegyek? (vizsgaidőszak)

Figyelt kérdés

Nem tartom viccesnek, egyszerűen nem tudok elaludni. Ma volt az utolsó vizsgám. (remélem sikerült) December eleje óta azon kaptam magam, hogy egyre később fekszem le, egyre később kelek, és mindezt a vizsgákra való felkészülés miatt.

Pár napja szeretnék visszaállni az éjféli lefekvéshez, de nem megy, mit tegyek? Abszolút nem érzem magma fáradtnak, pedig de.9-kor keltem és 4-5 körül feküdhettem le. A szemeim pirosak, csillogóak voltak, és éreztem h.- nem aludtam mélyen. Lehet attól van, mert keveset mozgok, mindig bent vagyok a lakásban?

2013. jan. 12. 01:58
 1/10 A kérdező kommentje:
KV-t csak délelőtt iszom 1 csészével, feketeteát nem fogyasztok.
2013. jan. 12. 02:00
 2/10 anonim ***** válasza:
Szia! Ez azért van, mert a bioritmusod felborult ( lásd én is még ébren vagyok és frissnek és aktívnak érzem magamat ). Úgy lehet visszaszokni, hogy megerőlteted magadat. Lefekszel éjfélkor és ha törik ha szakad felkelsz időben. Szép lassan vissza fog állni minden a normális kerékvágásba. 23F
2013. jan. 12. 02:43
 3/10 A kérdező kommentje:
Hello! Engem az egyetem+utazgatás napközben kifáraszt, de most h. nincs suli így ellustultam, kvázi jóval kevesebbet mozgok, egész nap bent vok, és nem sportolok!
2013. jan. 12. 03:28
 4/10 A kérdező kommentje:
..na meg h. tél van így a kerékpározást is hanyagolom.
2013. jan. 12. 03:31
 5/10 anonim ***** válasza:
Kevés a mozgás. Én jó alvó vagyok, nincsen bioritmus zavarom, sem stresszben nem vagyok és mégis rosszabbul alszom el. Ezt a sok front-változásnak is tulajdonítom.
2013. jan. 12. 07:53
 6/10 anonim ***** válasza:
Dettó. Csak ez akkor kellemetlen mikor éjfélkor már aludnék, de elalszom 4kor, és kelnem kell 6kor. Frontint veszek be ha már nagyon kínlódok, csak a baj h akkor sem megy az alvás. Nekem is a vizsgaidőszak a ludas, szellemileg kimerülök, fizikailag nem.
2013. jan. 12. 11:59
 7/10 A kérdező kommentje:
Légyszi írjátok meg mi erre a megoldás? Mit tegyek?
2013. jan. 13. 00:05
 8/10 anonim ***** válasza:
Esetleg én a Valeriánát tudom neked ajánlani, vagy az orvosi citromfű teát. Ezek mind gyógynövény alapúak, én régen vizsgaidőszakban ezektől jókat aludtam. És kezdj el mozogni, tornázz.
2013. jan. 13. 00:19
 9/10 sztrecskó ***** válasza:

tipp: egyik nap kelj fel olyan korán, ahogy csak tudsz. legyen kész napiterved, melynek a célja, hogy testileg és szellemileg is teljesen lefárasztod magad (agyi és testi munkával, tehát nem hülyeségekkel). Fürdeni napközben fürödj, semmiféleképpen se este felé, mert az felfrissít. (Viszont utána értelemszerűen nem jó mozogni sokat, ha nem akarsz este büdösen lefeküdni). Figyelj rá, hogy napközben ne lankadjon benned az erő. Estére valószínűleg elég fáradt leszel ahhoz, hogy el tudj aludni.

Ha ez így nem jön be, akkor egyszerűen tényleg annyit tudsz tenni, hogy minden nap lefekszel időben és felkelsz időben, a szervezeted pedig majd rááll... Nem kell neki sok idő.

2013. jan. 22. 00:47
 10/10 anonim ***** válasza:
macskagyökér tea-nyugtató és altató, nekem nagyon bevált.
2013. febr. 10. 05:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!