Milyen tusfürdőt és sampont használjak? Vagy mit használjak ezek helyett? Illatanyagok, színezékek nélküli, Sodium lauryl sulfate-mentes kellene. Ami természetes, nem káros összetevőket tartalmaz.
Ma vettem az Alverdétől egy tusfürdőt, hát mit ad ég, ebben is megtalálható a Sodium Laureth sulfate, csak más néven van ráírva, valami coco-sulfate.
A fogkrém-márkákat is végig nézegettem a-zig, az Elmexet kivéve mindben benne volt ez a méreg. De ebben az elmexben is van egy-két gyanús összetevő. Még a bionak mondott termékekben is.
Mivel tudnám nélkülözni a tusfürdőt és a sampont? Oké, hogy az arcomat tudom ápolni élesztővel, ez bevált, de mi legyen a testemmel és a hajammal? A termékekben már nem bízom...
Milyen gyógyteával mossam a hajamat, vagy mit locsoljak magamra, amiben nincs méreg?
Első vagyok, itt nézelődhetsz még. Keresőbe írd be hogy szulfát mentes, és dobja a termékeket.
Hajat mosni tudsz szódabikarbónával. Kb. két evőkanálnyit elkeversz kevés vízzel és bedörgölöd. Hát ez nem lesz egy habos és csoda illatos hajmosási élmény, mint a bolti termékekkel, de nem is ez a célja egy hajmosásnak... 1-2 percig masszírozd át vele a fejbőrt, kicsit nyomkodd át a hajad, rakhatsz is még vizet a fejedre, hogy könnyebb legyen... Aztán lemosod róla... A végén kevés ecetet rakok vízbe, és azzal öblítem le a hajam.
Én fél éve így mosom a hajam, néha Alverdés samponnal, ha olyan kedvem van.
A neten találsz tojásból kevert sampon receptet ha rákeresel. Én azt nem javaslom, ha kicsit se bírod a szagát. Iszonyat büdös hajra kenve, a fürdőt is jól össze lehet mocskolni vele.
Fürdéshez, kézmosáshoz rengeteg natúr szappan áll rendelkezésre a bioboltok polcain, vagy a neten...
Én még itt szoktam hasznos tippeket találni, sok kence recept van, vannak egészen egyszerű ötletek is, amihez nem kell száz féle összetevő...:
én is ezt az oldalt ajánlom: www.lukreciakencei.hu
hajmosásra samponszappant, utána almaecetes vizes öblítést
fürdéshez sima háziszappant
www.meska.hu itt nagyon sok szappan és egyéb vegyszermentes dolgok vannak
fogkrém: dentomin fogport összekeverek növényi glicerinnel, nyírfacukorral és teszek bele borsmenta illóolajat :) nekem ez nagyon bevált
a www.cosmio.hu oldalról rendelek hozzávalókat de a fogpont a dm.ben is be tudod szerezni
Köszönöm a sok hasznos tanácsot! :) Aranyosak vagytok!
Most vettem először Alverde natur sampont, vagyis sampon és tusfürdő egyben, ebben sincs SLS, de egy másik anyag igen, ami szinte ugyanez, csak más a neve. :(
A szódabikarbónás-ecetes hajmosásról már hallottam, de a szódabikarbóna nem túl drasztikus a bőrnek/hajnak?
Aloe-Jojoba Shampoo
További információ...
Összehasonlítás kiválasztása
6,340.00 Ft
A stabilizált Aloe Vera gélt tartalmazó sampon nemcsak a hajra, de a fejbőrre is jótékony hatást gyakorol. Aloe-Jojoba Conditioning Rinse
További információ...
Összehasonlítás kiválasztása
6,340.00 Ft
A PH semleges Aloe-Jojoba Conditioning Rinse megújult formulája B-vitamin komplex és hydralizált protein tartalma által még hatékonyabban ápolja és kondicionálja a hajat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!