Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Mennyi a transzzsírsav a...

Mennyi a transzzsírsav a Vénusz napraforgó olajban, mivel az is fínomított és hidrogénezett?

Figyelt kérdés

#transzszírsav #Vénusz étolaj
2012. aug. 27. 07:25
 1/8 anonim ***** válasza:
A transzzsirsavan akkor keletkeznek, amikor margarint csinálnak az olajokból.
2012. aug. 27. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

Sajnos én nem így gondolom . A fínomítás és hidrogénezés


által is keletkeznek transzzsírok .Igaz nem vagyok a kémiában jártas.

2012. aug. 28. 08:28
 3/8 anonim ***** válasza:

Speciel nem tudom, hogy a Vénusz olajban van-e transzzsír vagy nincs, mi oliva olajjal főzünk már rég óta, de általában akkor egészséges növényi magokból készült olaj, ha azt hideg préseléssel állítják elő és ez a tény szinte mindig rá is van írva termék címkéjére.

Angolul: cold pressed


Ami még egészséges főző olaj az a szőlőmagból készült olaj, azt is hideg préseléssel állítják elő.


Az igaz, hogy az Oliva és hasonló "egzotikus" főzésre használt olajok nem olcsók és sajnos nem minden család tudja megengedni számukra.


Néha mi is szoktunk használni Vénusz olajat, legközelebb a kezembe kerül a palackja megnézem, hogy tényleg hidrogenizálva készül-e, ha igen, többet nem fogjuk használni.


Akkor viszont jó lenne megtudni, hogy hol lehet kapni hideg préseléssel előállított napraforgó olajat.

2012. aug. 31. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

Ezt a választ is köszönöm. Talán én is mondhatok valami újat. Az oliva olajban is vannak különbözőek. Pl. a

pomace, csak az extraszűz a jó. És a szőlőmagolaj is kiváló

valóban. Sajnos a legtöbb ember számára csak a Vénusz lenne megfizethető.

A Vénusz pedig fínomított, a fínomítás pedig vegyszerezés sztem.

2012. szept. 2. 07:23
 5/8 anonim ***** válasza:
Minden a transzzsírról: [link]
2012. szept. 2. 08:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 Komplikato válasza:
Én válaszom pedig az, hogy a margarin a sűrítési eljárás okán pont olyan "egészséges" (sőt) mint a disznózsír. Ez alól kivételt a vajjal(!) vagy olíva olajjal sűrített készítmények képezik. Azok meg mit ad Isten jó drágák. Ezen információkat jó részt az élelmiszer tan óráról szedtem össze. Nem mellékesen ha hülyeségnek tartod amit írok, nézd meg a "sima" margarint mivel is sűrítik be ...
2012. szept. 2. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 Csaba12345 válasza:

Kedves Hozzászólók!

A Vénusz is, mint minden finomított étolaj egyébként halálos mérgekkel készülnek. Hexán oldószerrel oldják ki az olajtartalmat a magból, savaznak citromsavval és lúgoznak marónátronnal. 240 C fokig felmegy az eljárásokban az étolaj, ami biztosan eredményez transzzsírsavakat. Az olivaolajról: a legkevésbé ajánlott sütésre, mivel füstpontja igen alacsony, 170 C fok! A margarinról: a legrosszabb étolajokból hidrogénezéssel gyártják, ami szintén transz-zsírsavakat eredményez. természetesen a vaj sokkal egészségesebb. Koleszterin? Szervezetünk állítja elő a 80 %-át, nem az étellel visszük be. A 20. század betegsége, mert az ember nem mozog eleget!

2012. okt. 28. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 Csaba12345 válasza:
De egyébként aki a magyar tulajdonú cégeket akarja támogatni, az nem vesz Vénuszt vagy Floriolt, mivel egy multi gengszter a Bunge gyártja. Ők mellesleg GM szóját termesztenek Dél Amerikában óriási ökológiai és egészségügyi károkat okozva. Ha már finomított étolaj, akkor ajánlom a Kunsági Éden-t!! Az legalább magyar cég!
2012. okt. 28. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!