Mennyi a transzzsírsav a Vénusz napraforgó olajban, mivel az is fínomított és hidrogénezett?
Sajnos én nem így gondolom . A fínomítás és hidrogénezés
által is keletkeznek transzzsírok .Igaz nem vagyok a kémiában jártas.
Speciel nem tudom, hogy a Vénusz olajban van-e transzzsír vagy nincs, mi oliva olajjal főzünk már rég óta, de általában akkor egészséges növényi magokból készült olaj, ha azt hideg préseléssel állítják elő és ez a tény szinte mindig rá is van írva termék címkéjére.
Angolul: cold pressed
Ami még egészséges főző olaj az a szőlőmagból készült olaj, azt is hideg préseléssel állítják elő.
Az igaz, hogy az Oliva és hasonló "egzotikus" főzésre használt olajok nem olcsók és sajnos nem minden család tudja megengedni számukra.
Néha mi is szoktunk használni Vénusz olajat, legközelebb a kezembe kerül a palackja megnézem, hogy tényleg hidrogenizálva készül-e, ha igen, többet nem fogjuk használni.
Akkor viszont jó lenne megtudni, hogy hol lehet kapni hideg préseléssel előállított napraforgó olajat.
Ezt a választ is köszönöm. Talán én is mondhatok valami újat. Az oliva olajban is vannak különbözőek. Pl. a
pomace, csak az extraszűz a jó. És a szőlőmagolaj is kiváló
valóban. Sajnos a legtöbb ember számára csak a Vénusz lenne megfizethető.
A Vénusz pedig fínomított, a fínomítás pedig vegyszerezés sztem.
Kedves Hozzászólók!
A Vénusz is, mint minden finomított étolaj egyébként halálos mérgekkel készülnek. Hexán oldószerrel oldják ki az olajtartalmat a magból, savaznak citromsavval és lúgoznak marónátronnal. 240 C fokig felmegy az eljárásokban az étolaj, ami biztosan eredményez transzzsírsavakat. Az olivaolajról: a legkevésbé ajánlott sütésre, mivel füstpontja igen alacsony, 170 C fok! A margarinról: a legrosszabb étolajokból hidrogénezéssel gyártják, ami szintén transz-zsírsavakat eredményez. természetesen a vaj sokkal egészségesebb. Koleszterin? Szervezetünk állítja elő a 80 %-át, nem az étellel visszük be. A 20. század betegsége, mert az ember nem mozog eleget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!