Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Halolaj kapszulát mikor kell...

Halolaj kapszulát mikor kell szedni? Napi 2x1-et az van csak a dobozra írva, de az nem, hogy reggel/este étkezés előtt/után kell-e.

Figyelt kérdés
2009. júl. 13. 19:42
 1/9 anonim ***** válasza:
77%
Ha nincs ráírva, akkor valószínűleg mindegy. De miért szeded te ezt a méregdrága halolaj-kapszulát? Ha az omega 3 zsírsav utánpótlás miatt, akkor arra a lenmag ugyanolyan jó. Darálva kell fogyasztani, és két evőkanálnyiban benne van a napi szükséglet több mint 100 %-a. Az ára meg tizedannyi sincs.
2009. júl. 13. 20:18
 2/9 anonim válasza:
100%
Egy hormonbiológus véleménye szerint extra napi 1000mg omega3zsirsavat,molekulárisan desztillált halolajat érdemes kiegészitőként fogyasztani,mert ez a leghatékonyabb az arachidonsav ellensulyozására!
2009. júl. 13. 20:24
 3/9 A kérdező kommentje:
Egy ismerősöm viszeres lábán ,,segített,, és ezért akarom szedni. A lenmagolajról nem hallottam. Van valaki aki tudná a választ???
2009. júl. 14. 17:48
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én nem is lenmagolajat írtam, bár az is jó, hanem magát a lenmagot. Fillérekbe kerül, és ugyanolyan hatásos. Én angol nyelvű oldalakon olvastam róla a neten, magyarul csak elvétve említik. Azért folyamodtam hozzá, mert magas volt a trigliceridszintem, és nem akartam gyógyszert szedni. Erre javasolták a halolaj-kapszulát vagy a lenmagot. Anyagi okokból a lenmagot választottam. Az eredmény: két hónap alatt 3,1-ről lement 1,3-ra, és most már évek óta ennyi.
2009. júl. 15. 16:14
 5/9 A kérdező kommentje:
Bocsi, gyorsan olvastam és valószínű ezért írtam lenmagolajat :) Nekem éppen volt most rá pénzem, de köszönöm, hogy elmondtad ezt az olcsóbb megoldást, mert nem vagyok annyira eleresztve anyagilag, hogy mindig tudnék rá áldozni.
2009. júl. 16. 14:23
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
halolajat étkezés KÖZBEN célszrú szedni- legalábbis akkor nem búfög föl..:D
2009. dec. 6. 22:55
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
BÜFÖG
2009. dec. 6. 22:56
 8/9 Bécs P válasza:
Attól függ, mire szeretnéd szedni. Egyébként a lenmag (olaj) nem minden esetben jó, ezzel most nem értek egyet, mert az omega 3-nak is tudtommal van 3 fajtája, és a lenmag az "ALA"-ban bővelkedik. A szív-és érrendszeri és egyéb ilyen jellegű problémák mellett azt mondják a kutatók, hogy az EPA nevezetű omega 3 zsírsav az többek között antidepresszáns hatású és igen jót tesz az agyműködésnek, de mások felhívják arra is a figyelmet, hogy meg kell válogatni, hogy milyen minőségű és honnan származik az omega 3, mert bizonyos kutatások szerint káros is lehet, illetve a dózis sem mindegy. Tehát inkább azt szokták kihangsúlyozni, hogy az "EPA" és "DHA" zsírsavak mennyiségét és arányát nézd, nagyjából 2:1 arány a jó, és az EPA-ból kb 1000 mg-tól (amennyiben jó minőségű, stb.) semmi bajod nem lesz, vagyis nagyjából 1000:500 akkor. Emellett gyulladásgátló hatása is van ellenben az omega 6-al pl. Én röviden és tömören ennyit tudok róla, úgyhogy szerintem felesleges aggódni, inkább a minőségre menjél rá és elsősorban az EPA és DHA mennyiségére, h mennyit tartalmaz, mert az a lényegesebb.
2018. aug. 28. 19:57
 9/9 anonim ***** válasza:

#1 "a lenmag ugyanolyan jó"

ennek kérlek olvass utána, mielőtt ilyen butaságokat írsz, mennyiségben is jelentősen kevesebb, de főleg felszívódásban meg sokkal rosszabb, szóval nem tudod túl jól hasznosítani

2019. jan. 23. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!