Halolaj kapszulát mikor kell szedni? Napi 2x1-et az van csak a dobozra írva, de az nem, hogy reggel/este étkezés előtt/után kell-e.
Figyelt kérdés
2009. júl. 13. 19:42
1/9 anonim válasza:
Ha nincs ráírva, akkor valószínűleg mindegy. De miért szeded te ezt a méregdrága halolaj-kapszulát? Ha az omega 3 zsírsav utánpótlás miatt, akkor arra a lenmag ugyanolyan jó. Darálva kell fogyasztani, és két evőkanálnyiban benne van a napi szükséglet több mint 100 %-a. Az ára meg tizedannyi sincs.
2/9 anonim válasza:
Egy hormonbiológus véleménye szerint extra napi 1000mg omega3zsirsavat,molekulárisan desztillált halolajat érdemes kiegészitőként fogyasztani,mert ez a leghatékonyabb az arachidonsav ellensulyozására!
3/9 A kérdező kommentje:
Egy ismerősöm viszeres lábán ,,segített,, és ezért akarom szedni. A lenmagolajról nem hallottam. Van valaki aki tudná a választ???
2009. júl. 14. 17:48
4/9 anonim válasza:
Én nem is lenmagolajat írtam, bár az is jó, hanem magát a lenmagot. Fillérekbe kerül, és ugyanolyan hatásos. Én angol nyelvű oldalakon olvastam róla a neten, magyarul csak elvétve említik. Azért folyamodtam hozzá, mert magas volt a trigliceridszintem, és nem akartam gyógyszert szedni. Erre javasolták a halolaj-kapszulát vagy a lenmagot. Anyagi okokból a lenmagot választottam. Az eredmény: két hónap alatt 3,1-ről lement 1,3-ra, és most már évek óta ennyi.
5/9 A kérdező kommentje:
Bocsi, gyorsan olvastam és valószínű ezért írtam lenmagolajat :) Nekem éppen volt most rá pénzem, de köszönöm, hogy elmondtad ezt az olcsóbb megoldást, mert nem vagyok annyira eleresztve anyagilag, hogy mindig tudnék rá áldozni.
2009. júl. 16. 14:23
6/9 anonim válasza:
halolajat étkezés KÖZBEN célszrú szedni- legalábbis akkor nem búfög föl..:D
8/9 Bécs P válasza:
Attól függ, mire szeretnéd szedni. Egyébként a lenmag (olaj) nem minden esetben jó, ezzel most nem értek egyet, mert az omega 3-nak is tudtommal van 3 fajtája, és a lenmag az "ALA"-ban bővelkedik. A szív-és érrendszeri és egyéb ilyen jellegű problémák mellett azt mondják a kutatók, hogy az EPA nevezetű omega 3 zsírsav az többek között antidepresszáns hatású és igen jót tesz az agyműködésnek, de mások felhívják arra is a figyelmet, hogy meg kell válogatni, hogy milyen minőségű és honnan származik az omega 3, mert bizonyos kutatások szerint káros is lehet, illetve a dózis sem mindegy. Tehát inkább azt szokták kihangsúlyozni, hogy az "EPA" és "DHA" zsírsavak mennyiségét és arányát nézd, nagyjából 2:1 arány a jó, és az EPA-ból kb 1000 mg-tól (amennyiben jó minőségű, stb.) semmi bajod nem lesz, vagyis nagyjából 1000:500 akkor. Emellett gyulladásgátló hatása is van ellenben az omega 6-al pl. Én röviden és tömören ennyit tudok róla, úgyhogy szerintem felesleges aggódni, inkább a minőségre menjél rá és elsősorban az EPA és DHA mennyiségére, h mennyit tartalmaz, mert az a lényegesebb.
9/9 anonim válasza:
#1 "a lenmag ugyanolyan jó"
ennek kérlek olvass utána, mielőtt ilyen butaságokat írsz, mennyiségben is jelentősen kevesebb, de főleg felszívódásban meg sokkal rosszabb, szóval nem tudod túl jól hasznosítani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!