A kínai tanulmány ellentmondásban van a paleo táplálkozással?
A legkomolyabb táplálkozást kutató tannulmányt kínában végezték, ez kimutatta hogy a főleg növényi, aránylag bőséges, szénhidrátban gazdag táplálkozás egézségesebb mint a fehérjedús, energia szegény táplálkozás.
A paleo diéta viszont nem tartja egészségtelennek a hús fogyasztást, ha mellette bőségesen fogyasztunk zöldséget, gyümölcsöt?
Na most akkor kinek van igaza, aki a gabonát hirdeti, vagy aki a húst?
Abban megegyeznek hogy a tejtermékektől szenved a szervezet, és előbb utóbb betegséget okoznak.
De ez az egyedüli amiben egyetértenek.
talán a legjobb a hagyományos megszokott étrendnél maradni, csak kizárni a tejet, cukrot, fehér lisztet?
Kínában végezték a tanulmányt, és a kínaiak rosszul tűrik a tejfogyasztást. Nem terjedt el köztük a laktózbontó mutáció.
A paleo szerint a hús nem egészségtelen, hiszen az ősemberek is ettek húst.
Kétszerannyi szénhidrát kell, mint fehérje. Ha jobban érzed magad tej nélkül, akkor hagyd el a tejet!
A répacukor és a fehérliszt korlátozásával egyetértek.
Pár gondolat a Kína tanulmányról:
Kínában sokan vannak, régen inkább jellemző volt, hogy a szegények nem engedhették meg maguknak a hentesárut.
Nesze diéta.
#4
A tudománynak ez a lényege. Mindig fejlődik. De mondjuk az elég meredek állítás lenne hogy egyik étel sem mérgező. Ha azt ennénk amit a természetben találunk (nem tökéletes), fele ennyi nyavajánk lenne. De most azt esszük, amit kapunk... és ahogy kapjuk.
"csak kizárni a tejet, cukrot, fehér lisztet?" Szerintem jó kezdet :)
egy kínai tanulmány CSAK egy kínai tanulmány.
az új kínai tanulmány lehet szemben áll az ősi kínai (taoista) táplálkozással is.
egy tanulmány sosem mérvadó.
a húsfogyasztás károsságáról még 1 hihető tanulmányt sem láttam, nyilván aki nagyon utána keres, az találhat NÉHÁNYAT. szemben 1000 ellentétes tapasztalattal, tanulmánnyal.
A Paleo könyv egy pszichológus fél tudományos okfejtése, ami a vélt őskori táplálkozást veszi alapul.
A Kína tanulmány egy táplálkozás tudós életműve, rengeteg kutatási eredményre alapozva (a Kína tanulmány csak egy része).
Akárhonnan is nézzük a jelenkor ipari "hús termékei" semmiképp sem szolgálják az egészségedet, de a túlzott húsfogyasztás (valamint a finomított élelmiszerek és tejtermékek fogyasztás)ami a nyugati típusú táplálkozást jellemzi, egyértelműen felelőssé tehető a nyugati típusú betegségekért.
Volt szerencsém mindkét könyvet elolvasni, de egyértelműen a Kína tanulmány az, amit kiemelnék, ráadásul az is kiderül, hogy miért van annyi ellentétes információ a táplálkozás körül. Olvasd el és írd meg Te mit gondolsz.
Véleményem szerint valahol a kettő között lehet az igazság-mint mindig...
A kínaiak nem alkalmazkodtak a tejfogyasztáshoz viszont a mi "világunkban" télen a túlélést jelentette a paraszti világban.Azzal nem tudok egyetérteni, hogy a genetika ne jelentene komoly faktort bizonyos betegségek kialakulásában. Igaz a gének mellett szokásokat is továbbadunk a familiában.
Szerintem a zöldségek vegyszer tartalma ugyanúgy káros. Ha vega vagy, nem biztos, hogy egészségesebb leszel, mint egy körültekintően válogató,mértékletes vegyestáplálkozó!
Mindenképp előnyös a cukor,fehér liszt,só,zsír bevitelkorlátozása.Másik elvem a környékről beszerzett idény zöldség, gyümölcs beszerzése.
Mindenképp előnyös a fehér cukor,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!