Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Mennyi az esélye, hogy az...

Mennyi az esélye, hogy az ivóvízhálózaton keresztül kapja el valaki az influenzát?

Figyelt kérdés
Nem vagyok híve az összeesküvéseknek, nem is ezért kérdezem. Adott egy agórafóbiás ismerős, aki minden évben annak rendje és módja szerint megkapja legalább egyszer vagy többször az influenzát. Mi lehet az oka?

2012. ápr. 12. 14:25
 1/6 anonim ***** válasza:
Még ha egyáltalán nem mozdul ki a házból, akkor is kap levelet, fogyaszt bolti élelmiszereket stb. stb. Ezeket millióan összefogdossák. És ha ennyire nem jár emberek közé, akkor elég edzett az immunrendszere, így sokkal könnyebben megfertőződik.
2012. ápr. 12. 14:45
 2/6 anonim ***** válasza:

Nulla egész nullanulla.

Annak viszont elég nagy az esélye, hogy az agorafóbiás ismerősöd, aki nem mozdul ki a házból, pszioterápiás kezelés nélkül olyan paranoid lesz, mint egy ház. Be is lehet ám ebbe csavarodni szépen.

Nyílván nem véletlenül fél attól, hogy megmérgezik vagy megfertőzik. Az oka jó eséllyel az anyjában keresendő. De ez nem a te és nem az én dolgom.

2012. ápr. 12. 15:08
 3/6 anonim ***** válasza:
Első vagyok, és természetesen NEM elég edzett az immunrendszere, csak elírtam!
2012. ápr. 12. 15:56
 4/6 A kérdező kommentje:

Úgy tudtam, hogy az immunrendszernek csak ahhoz van köze, hogy az illető mennyire könnyen vészeli át vagy hordja ki lábon az influenzát és milyen gyorsan épül fel belőle, mivel egy folyamatosan mutálódó vírus, így nem alakulhat ki az újabbnál újabb vírustörzsek ellen védettség, amivel az ember még nem találkozott.

Az influenza nem ugyanaz, mint a megfázás.

2012. ápr. 12. 17:24
 5/6 anonim ***** válasza:
A legyengült immunrendszer nem csak az átvészelést befolyásolja, hanem az elkapást is! Sokkal negyobb eséllyel elkapja, mint egy erősebb szervezet.
2012. ápr. 12. 17:55
 6/6 anonim ***** válasza:

Amióta(4éve) nem veszek be mindenre antibiotikumot, hanem inkább a természetese gyógymódokat próbálom alkalmazni, csak 1 szer voltam influenzás. Védőoltást se kaptam ellene.

Tavaly előtt anyósomat ledöntötte a lábáról, én ápoltam, de nem lettem beteg. Erősebb az immunrendszerem mint volt, igy szerintem nem volt esélye az influenza vírusnak, a sejtecskéim felzabálták.:D Szóval ha erősebb az immunrendszer akár nem is kapod el:) Gondolom ez van..

Nem hiába mondták nagyszüleink hogy a gyerekeknek meg kell enni egy bizonyos mennyiségü koszt élete során, mert ha mindentől óvnak minket, nem alakul ki rendesen a védelmi rendszerünk:)hisz nincs mitől védenie....

Belebeszéli magába a betegséget, legyengiti saját magát és jóhogy elkapja.szerintem ez lehet egy lehettséges válasz a kérdésedre.

2012. máj. 2. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!