Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Mindenre jó a szódabikarbóna?

Mindenre jó a szódabikarbóna?

Figyelt kérdés

Pár napja kaptam egy e-mail-t, amiben a szódabikarbóna használatának előnyeiről írtak. Pl.:h ha savas lesz a szervezet (pl:gyomorsav), minden nap szódabikarbónát kell inni vízzel kétszer, de nekem a szüleim azt mondták h ha sokat iszom gyomorégésre akkor gyomorfekélyem lesz, fogfehérítésre is lehet használni vízben oldva pár csepp citromlével, de anyósom aki fogorvos asszisztens volt azt mondta h károsítja a fogzománcot, ruha fehérítés, fürdő tisztítás stb., de inkább az egészségügyi oldala érdekel!!!

Valaki tud nekem érdemleges és pontos választ adni?

2012. febr. 26. 22:29
 1/5 anonim ***** válasza:
ha túlzásba viszed, ugyanúgy káros. ha úgy érzed, hogy savasodsz el, akkor sem kell meginni 2 pohár szódabikarbónás vizet, 1 is elég reggel éhgyomorra. a fogfehérítésnél(igaz én egy héten 2x-3x is fogat mosok így, de valamikor elfelejtem és csak simán mosok fogat), de nem szükséges, mert ha mindennap csinálnád, akkor károsítani a zománcot.
2012. febr. 26. 22:37
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A szódabikarbóna olyan félmegoldás. A fogorvosi asszisztens ismerősödnek teljesen igaza van, ahogy a szüleidnek is. Ha gyomorsavad van hébe-hóba 1-2 alkalommal jó, de hoszabbtávú kezelésre teljesen alkalmatlan mivel emeli a vérnyomást, a keletkezett CO2 gáz feszíti a gyomorfalat, ingerli és emiatt még több gyomorsav keleztkezik arról nem is beszélve, hogy ha nem sikerül felbüfögni a keletkezett gázokat ki is repedhet a gyomrod. Inkább ne, millió más megoldás létezik ezek kezelésére, amik sokkal biztonságosabbak.
2012. febr. 26. 23:59
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. :)
2012. febr. 27. 12:44
 4/5 anonim válasza:

Anyának amikor a hasa fel van puffadva mindig segít neki egy pohár vízben szódabikarbóna feloldva. De ezt csak akkor csinálja ha szükséges, elég ritkán.

Én a fogam kb havonta kétszer óvatosan átdörzsölöm vele és szép fehér lesz, de nincs semmi gondom a fogzománcommal, a fogorvosom szerint szép.

Mértékkel semmi gondot nem okozhat.:)

2012. febr. 28. 11:00
 5/5 anonim válasza:

Fogkrémhez tényleg jó, de nem mindennapi használatra.

Külsőleg lábgombára a legjobb. Zokniba kell egy kicsit szorni és úgy felhúzni, több ismerősöm is kipróbálta és csodákat művel. Ezt akár lehet mindennap is, akinek izzadós a lába.

2012. febr. 29. 23:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!