Stevia édesítővel hogy tudok lekvárt csinálni? Próbálta már valaki?
Figyelt kérdés
Milyen arányban kell, egyáltalán lehetséges? Köszi!2012. jan. 22. 18:10
1/4 anonim válasza:
Nem tudsz. Nagyon torzítja az édes ízt, de a cukornál sokkal édesebb. A lekvár színét megváltoztatná. Tapaszatalataim szerint kiváló vele a limonádé, de rettenetes a kávéba téve.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Esetleg tudsz ajánlani valamit lekvárba cukor helyett?
2012. jan. 22. 18:21
3/4 MandalaV válasza:
Stevia-val tökéletes lekvárt lehet csinálni. Kiemeli a gyömölcsös ízt, ízfokozó hatása van.
5 kg barackhoz 1 mokkáskanál fehér stevia por kell + valamilyen növényi zselésítő, és fél óra alatt kész a lekvár. A stevia tartósítószer is.
A világos szirupot, vagy a fehér por-tabletta kivonatot használd, a sötét szirup és az őrőlt levelek tényleg elszínezhetik a lekvárt és kiérződhet a "zöld íz".
4/4 anonim válasza:
Mióta olvastuk a Cukor Blues c. könyvet, mi is steviát használunk. Anyám úgy két éve ezzel csinálja a lekvárokat, befőtteket. De az igazi - szatmári - szilvalekvárt mindenféle hozzáadott anyag nélkül csinálják, igaz, hogy kb. egy napig kell főzni... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!