Melyek a jó minőségű natúr joghurt összetevői?
Köszönöm!
Igen, megkérdeztem, a tejet csak egyéves kor felett lehet (egyes drasztikus vélemények szerint már 3 év felett), de a joghurt, kefir, sajt, túró már mehet 10 (8) hónapos kortól is.
És van olyan joghurt, amiben tényleg csak ennyi van? Eddig az Activiát, a Bakonyit, meg a Mizót néztem, azokban mind van valami oda nem kellő :(
Csinálj magad joghurtot és akkor biztosan jó lesz!Könnyű!És abban tudod mi van,és semmi egyéb adalék anyag,ami a gyáriakban.
Már régen volt kisbabám,de már akkor is voltak bébi tejes pudingfélék,joghurtok,amiket kimondottan nekik készítettek.Gondolom most még jobbak azok a bébiételek.(Régen patikában árulták,legalábbis én ott vettem,abban bíztam jobban.)
Joghurt - tejsavbaktérium
Kefír - gomba
Tejpor, tejszín nem kell a joghurtba.
Legkevesebb adalék a Spar sajátmárkás natúr joghurtban van, esetleg próbálkozz biojoghurttal, a Spar sajátmárkás abból is jó, úgy emlékszem.
A gyári joghurtnál egyenletes minőségre törekszenek, azért van néha benne tejpor és tejszín. Ha a beérkező alapanyagnak alacsony a zsírtartalma, akkor tejszínt tesznek bele. (ez is tejből készül fölözéssel, így teljesen természetes anyag).
Ha a alapanyagnak nem elég a szárazanyagtartalma, akkor pedig tejport tesznek bele. Ez is természetes anyag, hiszen szárított tej.
Minkét anyag tejből van, csak fizikai módszerekkel eltávolították belőle a savót, illetve a vizet.
Ha mindegy, hogy milyen a joghurt akkor persze nem kell beletenni ezeket, de komoly gyártóknak nem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!