A víztisztító mit tisztít ki a vízből? Érdemes használni?
Kedves előző! Nagyon keveset tudsz a víz minőségéről, sajnos nagyon sok ember így van ezzel.
Nálunk épp most volt aktuális a téma, hiszen kb. 1 hónapja szereltettem be a konyhai vizcsap mellé egy víztisztító berendezést, ami nemcsak tisztítja a vizünket, de a már tiszta vizet lúgosítja is.
A szerelést megelőzően bevizsgáltattuk a vizet, megdöbbenésünkre a nehézfémektől elkezdve a gyógyszermaradványokig minden lehetséges szennyeződés meg volt benne.
Az, hogy egy laikus számára ránézésre egy pohár víz tisztának tűnik, az érthető, mert igazából a látható méretű szennyeződésekre a vízszolgáltató is megszűri az ivóvizet. A baj a mikron-nyi méretű dolgokkal van, amik ezerszámra fordulnak elő a vízben. És igen, megéri, mi 80000 Ft-ért szereltettük be, és most sokkal nyugodtabb vagyok, hogy tiszta vizet ihat a család.
És még egy dolog, tudtommal a fluorid annak ellenére hogy benne van a fogkrémekben, és benne van az ivóvízben, az akkor is egy veszélyes idegméreg.
A másik, hogy az élelmiszereken keresztül is nagyon sok káros anyagot "etetnek" meg velünk, a víz tisztításával csökkenthetjük a mennyiséget olyan vegyületekből, amik nem tesznek jót nekünk.
Aki ezeket a dolgokat könnyelműen veszi, és elhisz minden közleményt ami elhangzik a médiákból, az hagyja magát átverni. Az iszap-katasztrófa kapcsán is azt hallani, hogy nem történt számottevő károsodás az élővilágban.... Te ezt elhiszed? Pedig ezt állítják. Meg azt, hogy jók az élelmiszerek minőségileg! Röhej! 1990-ben megvizsgálták a termények vitamin-tartalmát, és arra a megdöbbentő tényre jutottak, hogy 1960-hoz képest szinte az összes zöldség, és gyümölcs elvesztette vitamin-tartalmának 90 %-át. Ez azért már sok. Az élelmiszer-ipar, és a mezőgazdaság valamit nagyon nem jól csinált. És persze mi isszuk a levét!
Szia, én Dabason élek és a telken fúrt kút van. Nekünk nincs vezetékes vizünk, hivatalosan nem kútvíz tisztitására találták ki, de előtte mi a közeli játszótéri kútról hordtuk a vizet, mert olyan vasas és büdi volt a kútvíz. Persze bevizsgálták és a víztisztító beszerelése után kristálytiszta és sokkal finomabb ízű vizet iszik a család:) Amúgy a Clearblue típusú tisztítót vettem.
Lehet van olcsóbban is, de akkor ez tűnt a legjobbnak. Nem bántam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!