A gyümölcs héjában vagy a levében van több vitamin?
Figyelt kérdés
Azért kérdezem mert jobban szeretem kifacsarni és meginni mint megenni a gyümölcsöt, mert azt már meguntam. :D2011. jan. 26. 20:20
1/7 anonim válasza:
Tudtommal a héjában. Hámozd meg, azt edd meg, majd facsard. Mondjuk itt almára gondoltam, csak azt hogy facsarom? :D
2/7 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy a héja alatt közvetlenül a legvitamindúsabb. De az is nagyon jó, ha facsarod :)
3/7 anonim válasza:
A héjában! Vájd ki a görögdinnyét, dobd ki a belét, a héját pedig fogyaszd el! Egészségedre!
4/7 anonim válasza:
Ekkora marhaságot, a növények héjában elsősorban a méreganyagok vannak..
5/7 anonim válasza:
Minden gyümölcsben mindenhol van vitamintartalom, a citrusféléknek például a gerezdeket elválasztó fehér hártyában van a legtöbb. Csak egy gond van, hogy manapság már igen csekély az a vitaminmennyiség, és az emberek nem is nagyon tudnak róla, hiszen erről nem tájékoztatják őket, sőt megtévesztik őket hogy igen, a változatos táplálkozás bizony fedezi a szükségletünket minden vitaminból és ásványból . Tudod-e, hogy mennyi almát, citromot, paprikát kéne megenned ahhoz naponta, hogy fedezd a napi vitaminigényedet pl. C-vitaminból? Nem? Akkor elárulom Neked: almából 20 kg-ot, citromból 2.5 kg-ot, paprikából szintén 2.5 kg-ot. Kedves egészségedre, én nem tudok ilyen mennyiségeket megenni. Ezért kell kipótolni a hiányzó adagot jó minőségü táplálékkiegészitőkkel. Természetesen fontosak a zöldségek és gyümölcsök, nagyon is, hiszen ezek nélkül elsavasodik a szervezet, de már közel sem fedezik az igényeinket a nélkülözhetetlen vitaminokból, ásványi anyagokból, nyomelemekből, amik a sejtjeink tápanyagai, és nélkülük nem tudja a hibákat kijavitani a szervezet. Immunerősitéshez is kiválóan beválnak. Sokan (tévesen) még mindig félnek a vitamin--túladagolástól, mert ezt hallottuk mindannyian, még a vizcsapból is ez folyt, és folyik még mindig olyan körökben, akiknek bizonyos érdeke fűződik hozzá, hogy megtévesszenek bennünket. Csakhogy a világ fejlődik, és már sok ország neves kutatói bebizonyitották a vitaminok kedvező hatásait, ha azok megfelelő mennyiségben, és megfelelő összetételben tartalmazzák ezeket a mikrotápanyagokat. Ugyhogy ne haragudj kedves kérdező hogy ilyen hosszúra sikeredett a válaszom, de ezt nem tudtam volna egy mondatban leirni. Enni kell a gyümölcsöket, mert fontos enzimek, rostok és természetesen valamennyi vitamin is van bennük, csak ne hidd azt, hogy ez elég is. Szent-Györgyi Albert szerint egy egészséges ember napi mimimum adagja C-vitaminból 1000 mg, és nem 60, ahogy azt a gyógyszergyártók terjesztik.
6/7 A kérdező kommentje:
uhh nagyon köszi ezt nem is tudtam
2011. jan. 27. 21:24
7/7 anonim válasza:
A válasz írója 50%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 01-27 20:11
Akkor hogy szent csudában maradtak életben pl. eszkimók?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!