A fokhagyma granulátumban megmarad-e az eredeti tápérték és hatóanyag?
Figyelt kérdés
Gondoltam kipróbálom!2011. jan. 12. 15:36
1/4 anonim válasza:
Nem maradhat meg mert a fokhagyma illóolajokat is tartalmaz és azok egy része szárításnál elpárolog. Nem is tudom miért csinálnak szárítottat a krém okosabb megoldás. És ez minden illóolaj tartalmú növényre érvényes!
2/4 anonim válasza:
Az őrölt pirospaprika íze is gyengül egy idő után mivel a megörléstől sok anyag el tud távozni.
3/4 anonim válasza:
Arról nem is beszélve, hogy a fokhagyma fő hatóanyaga az allicin, ami sérülés hatására keletkezik a friss hagymából, ugyanakkor instabil és bomlik, így gyakorlatilag az a hagyma ami nem friss, alig ér valamit (ez amúgy a krémekre is vonatkozik:P). Max ízesítésre jó.
4/4 anonim válasza:
Vissza fog majd büfögni, meg minden bajod lesz tőle :S. Mai bolti kolbászba is azt tesznek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!