Hogyan kerülitek ki a rejtett cukrokat?
Attól nem leszel egészségesebb, hogy ilyen szinten korlátozol mit fogyasztasz. Ha nem vagy cukorbeteg, akkor nyugodtan ehetsz néha ilyesmit, a hangsúly a mértékletességen van. Én mondjuk eleve nem eszem felvágottat, a legkisebb gond a legtöbbel a hozzáadott cukor…
Inkább eszek egy csokit, ha megkívánom, ettől nem leszek beteg. Az evést kísérő szorongás viszont ártalmas tud lenni hosszú távon.
Olyan leszel, mint az USA-ban, mondjuk ott a zsírt kerülik, de kb. ugyanez, ők mindenbe cukrot raknak, de legalább zsír nincs benne, ilyen óriásbetűkkel hirdetik.
Pl. édesítőszerek, amik a süteményekben vannak, ugyanúgy lehetnek károsak amúgy, csak mivel kevesebb ember ette eddig, és kevesebb ideig, ezért még nem tudjuk a mellékhatásokat. Bár néha pedzegetik, hogy lehet elősegíthetik a cukorbetegség kialakulását egészséges emberekben (akkor termelsz inzulint az édes íz miatt, amikor nem kéne, utána meg éhes leszel, ezért eszel, de arra már nem termelsz eleget).
Amúgy más miatt, de én is alaposan nézem a címkéket. A “prémium” termékekben kevesebb a cukor, de van azokban is általában. Otthon tudsz készíteni.
Viszont szerintem jobban jársz, ha azt az időt inkább sportolással töltöd, meg elmész valami hobbit csinálni. Egészségesebb leszel, ha kiegyensúlyozottan táplálkozol, sportolsz és élvezed az életedet, mintha csak az étkezéseddel foglalkozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!