Milyen a jó matrac??Indokokat is kérek! Milyen matracot vegyek?
Ahogy a második írta, a keményebb matracok jobbak lehetnek a gerincnek, de ez koránt sem biztos, hogy nálad is igy lesz. Egy martac esetében a keménység mellett a kényelem is nagyon fontos, és előreláthatólag kb. 10 évet (pontosabban annak kb. a harmadát) azon fekve fogsz eltölteni. Egyébként a matracoknak több keménységi fokozata is van. Mindenkinál más-más erősségű a jó.
Ha ajánlhatok valamit, akkor az két fontos dolog:
1. próbálj ki minél több matracot az üzletekben, előbb - utóbb rá fogsz feküdni egy olyanra, amiről fel sem akarsz kelni
2. Ha ez esetleg drágább, akkor se sajnáld rá a pénzt, mert 10 év alatt meg fogja hálálni, és azzal már meg is térült az ára.
Mindenkinek más a jó matrac. Azt javaslom, olvass nagyon sok cikket róla. Általános szabály viszont a minőséget illetően:
- mindegyikben van szivacsos rész. Szivacsokból az úgynevezett hideghabok a legtartósabbak, és azon belül is a keményebbek. De azok ugye kemények és nem mindenkinek az a kényelmes. De ha nem legfelül van, akkor ez kevésbé számít.
- Nagy testsúly esetén is (100 kg-tól) a legkeményebb matracokat szokták ajánlani a tetején egy kis puhával, mert minél nagyobb súllyal nyomja valaki a matracát, annál gyorsabban veszíti el a tartását, és fél év múlva gödörben fog aludni, ami senkinek nem jó.
- egy puhább réteget (memóriahabos fedőmatrac) még mindig tudsz a tetejére tenni, ha túl kemény lesz és nem tudsz hozzászokni, de ha túl puha, hiába teszel rá keményebb matracot, nem fogja tartani a testsúlyodat.
- fedőmatracot egyébként is érdemes rátenni, mert megóvja a drága matracot a szennyeződésektől, így azt tovább tudod használni, már ha eleve bírja sokáig...
- ha cégtől rendelsz, olvass mindenképpen véleményeket a cégről. Egy R betűvel kezdődő és "evotica"-val végződő magyar gyártóról nagyon sok panaszt lehet olvasni a neten, sajnos én is megszívtam velük.
Nekem ami egyébként bejött: rendeltem egy 15 centis totál egyszerű hideghab matracot levehető mosható huzattal (magyar gyártó, semmi flanc). Nem a legkeményebből rendeltem, de ez is jó kemény, bár így utólag simán megrendelném a legkeményebbet. Erre vettem egy sima jyskes 5 cm vastag memóriahabos fedőmatracot, szintén mosható huzattal. Annyira pont puha, hogy ne nyomja semmi a karomat, kezemet, stb. Viszont az alsó kemény matrac meg nem süpped, jól tartja a gerincet. De hangsúlyozom, hogy testi adottságoktól és egészségügyi problémáktól függ, hogy kinek mi a kényelmes és az egészséges.
A matracguru oldalán vannak amúgy elég jó leírások meg tanácsok, érdemes szétnézni ott is. Több cikkben is kifejti, hogy a legröbb ilyen varázslat, mint kókuszmatrac, meg bioizé, meg aloe vera miért parasztvakítás, és természetesen pénzkidobás is. Elmondja, hogy miért éri meg a többlet ár, és miért nem.(pl. itt: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!