A galagonyából elvesznek a jótékony hatóanyagok ha nem csak leforrázom hanem alaposan kifőzöm? Bővebben lent.
Figyelt kérdés
Mert bár tudom hogy a legtöbb gyógynövényt úgy kell elkészíteni ahogy rá van írva viszont a nyugtató növények mint a citromfű Komló macskagyökér Golgotavirag, ezek úgy el se szineződnek rendesen, csak ha jól kifőzöm mintha levest főznék, a gázon lobogó vízben kevergetem egy két percig és utána hagyom lefedve állni. Így kis adagbol is sokkal többet ki lehet hozni, csak így igazán erős a hatásuk. Kit érdekel hogy a vitaminok elvésznek belőle, nem a vitaminok miatt iszom hanem hogy hasson. Viszont tudom hogy a legtöbb gyógynövényt nem szabad kifőzni hanem úgy kell elkészíteni ahogy írják, ezért kérdezem hogy a galagonyával mi a helyzet? Ha kifőzöm akkor azok az anyagok amik a szívnek meg az ereknek jót tesznek, ezek elvesznek belőle? Vagy csak más felesleges pl vitaminok?2023. jan. 7. 15:26
1/1 anonim válasza:
magyar, benne van: KIfőzöd
csak forrázni kell, aztán letakarni, úgy állni hagyni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!