Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Milyen szaga van a búzacsírána...

Milyen szaga van a búzacsírának? (a többi lent)

Figyelt kérdés
Elkezdtem búzát csíráztatni, vettem 3 szintes csíráztató tálat. Először a legalsó részbe tettem, de pelyhes lett, és furcsa szaga. Most a legfelsőben van. Szintén elkezdett pelyhesedni (penész?), és amikor megszagolom a hányinger jön rám. Először azt hittem, hogy azért lett ilyen, mert túl sok búzát tettem bele. De másodjára már keveset tettem, és ugyanolyan lett. Mit csinálok rosszul? Naponta kétszer átmosom a magokat, és a vizet is kétszer cserélem.
2010. júl. 29. 10:27
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja, azt elfelejtettem írni, hogy én a csíráztató tál tetejét (3 szintjét) letakarom egy tányérral. Lehet, hogy ez is baj? (pedig valahol olvastam, hogy célszerű letakarni tányérral)
2010. júl. 29. 10:59
 2/7 anonim ***** válasza:

Igen, ez penész, tilos megenni.

A tányéros letakarás csak ront a helyzeten, bepállik.

Egyébként nekem is mindig penészes lesz, állítólag túl sok magot rakunk egy tálcára, de nekem se sikerül sose.

Feladtam, inkább megveszem.

2010. júl. 29. 11:18
 3/7 anonim válasza:
Én is 3 szintes csíráztató edényben csinálom, és a búzacsírám mindig szép lesz... Sosem takarom le, mindig mind a 3 szintre teszek, de csak keveset, és cserélgetem a szinteket. Én is naponta 2-szer öblítem őket langyos vízzel. Mit értesz az alatt hogy a vizet is kétszer cseréled? Ugye tudod hogy nem szabad vízben állnia a magoknak? Csak át kell mosni és kész... Direkt csíráztatni való búzát használsz?
2010. aug. 2. 00:17
 4/7 A kérdező kommentje:
Szia! Én is csak átmosom a szemeket. Az alsó tálban lévő vizet cserélem naponta kétszer. Most akkor majd úgy próbálom meg, hogy jóval kevesebb magot teszek majd a tálakba, és nem fogom letakarni. Igen, csíráztatásra való magot használok, bioboltba vettem.
2010. aug. 8. 12:29
 5/7 anonim ***** válasza:
Mi is szoktunk néha, de nincs csíráztatónk. Nem is tudom, hogy néz ki, hogy "működik". Mi módszerünk vizes vatta, rászórjuk a magokat, kicsit belenyomkodjuk, és várunk pár napot. Eddig mindig nagyon jól sikerült :)
2010. aug. 18. 11:01
 6/7 anonim ***** válasza:
Bocsánat, előző vagyok, és mégsem búzát szoktunk csíráztatni, hanem zsázsát.
2010. aug. 18. 11:05
 7/7 anonim válasza:
az alsó tálba se kell vizet tenni, az csak azért van, hogy legyen hová csöpögnie a fölösleges víznek...
2010. aug. 25. 00:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!