Szerintetek megéri biotermesztésbe kezdeni saját célra?
Hát, bio övezet már sehol sincs Magyarban!
Esetleg üvegházban termelhetsz biot. Nem tudom a jou tuben még fent vannak e azok a videók, amik arról szólnak, hogy egy ember a balkonját alakította át konyhakerté. Nem használ földet, csak apró kavicsokba szórja a magot, és pisztrángok vízével trágyázza. Ha van sok szabadidőd, és nem jelent gondot a műanyag edények vásárlása, akkor ezt az öko dolgot ajánlom.
Igen, megéri akkor ha azért akarod hogy bio legyen, anyagilag enm tudom.
Nagyszüleim mindig kertészkedtek, utána szüleim is. Most már öregek, úgyhogy mi vesszük át a stafétabotot. Örököltem a házat, tehát a kert megvan, csak rajtam áll mit csinálok vele. Bevallom utálok kertészkedni, de meggyőztem magam.
Mikor elkezdtem bolti sárgarépát rágcsálni nasinak nyersen, észrevettem hogy fura íze van. Ezt a levesben fűszerekkel nem érezni. Nem is igazán volt sárgarépa íze, úgyhogy komolyan elkondolkodtam hogy inkább otthon elvetek pár száz forintért magokat, és én megcsinálom. Biztos nem nő nagyra, de tudom hogy nincs benne vegyszer. Szüleim se vegyszereztek soha zöldséget, nekem ez meg se fordult a fejemben. Amúgy meg mint mondtam nem igazán élvezem a lapálást, ezért magammal se szúrnék ki hogy vegyszerezzem, mert ezzel az erővel a boltban is megvehetném és semmit nem kellene csinálnom 🙂. Mindíg volt hely a komposztnak, ezzel sincs gondunk, esővíz gyűjtés is meg van oldva, bár soha nem élég ha szárazság van. Bár nem akarom az egész nyaramat gyomlálással tölteni, ezért nem fogom bevetni az egész kertet csak egy részét. Ha mindent nem is, csak amit gyakran eszünk, és ami drága (pl. patiszon, petrezsejem, sárgarépa, zöldhagyma, saláta) Egy csomag vetőmag csak 200 Ft. Hanem nő ki nem nő ki, sokat nem veszítettek. És igen, érdemes elolvasni pár oldalt ezzel kapcsolatban, mint mondtam eddig én se konyítottam hozzá. Szerintem elég hasznos dolgok vannak most már a neten ezzel kapcsolatban
Csak egy példa:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!