Tiszta víz fogyasztásával kapcsolatban. Melyik reverz ozmózis, öt szűrős víztisztítót ajánljátok, melyik most a legjobb, miért?
#9. Még nem döntöttünk. :/
#10. Az ilyen paraméterekkel rendelkezők szerintem igen, de utána kell nézni.
Nekünk anno még 100 000.- Ft feletti összegbe került a víztisztító, de 2006-os árakkal számolva, még így is megérte, az akkori ásványvizek áraihoz viszonyítva.
Nem tudom, hogy ti hogy vagytok a környezetszennyezés témájával, zavar-e benneteket - engem igen. Úgy gondolom, hogy az is nagyon jó dolog, ha a család nem vásárol állandóan PET-palackokat, sőt a flakonokból kioldódó anyagoktól is meg tudjuk kímélni magunkat, ha üveg palackból isszuk a tisztított, szűrt vizet.
Szerintem nagyon megéri, minden felsorolt szempont miatt. Nekem a tiszta víz fogyasztása volt az elsődleges motiváció. Elég jó a szaglásom + ízlelésem és gyerekkoromban alig bírtam a csapvizet meginni, mert éreztem a klórt, de nem csak azt, hanem... hát, én ürülékszagúnak éreztem. Nem bírtam meginni, alig ittam valamit.
Egyébként úgy is nagyon le lehet mérni, hogy mennyi anyag van a vízben, ha az ember felforral egy pár liter vizet és bizonyos ideig főzi. Csak a vizet. Nekünk rozsdamentes acél fazekunkban, amikor tisztított vizet forraltam 15 percig, semmi nem maradt az edény alján, semmi nem lebegett a víz felszínén. Ugyanezt a vízfőzést kipróbáltam átlagos csapvízzel és borzalom, amit tapasztaltam. A lábas alján fehér "lepedék", a víz felszínén pedig úszkált, ami úszkált.
Nekem szerintem az alacsony ásványi anyag mentes vizek jók fogyasztásra (szerintem másoknak is, de nem mindenki tudja), így emiatt is nagyon kedvelem a víztisztítót.
Ez nagyon sok előny a bolti flakonos ásványvizekhez és a csapvízhez képest is, az biztos, hogy ajánlom, de nem mindenki szán rá egyszerre nagyobb összeget. Pedig mindent figyelembe véve sokkal jobb, mint a csapvíz. Nekem ez a tapasztalatom.
Természetesen mi az ásványi anyag visszapótló nélkül használjuk (illetve használtuk, amíg működött).
Érzékeny vesék esetén is tudom javasolni (nekem érzékeny és nem mindegy, mit iszom, tehát tapasztalatból mondom).
14#
Na, a hippik már az alap kémiát is tagadják? :D
Ha 24 óráig állni hagyod, vagy 15 percig forralod a vizet az még mindig hatásos.
Mondjuk nem értem milyen égető motiváció folytán akarnád mindenáron ezt tenni, mondjuk sörfőzésen kívül.
Mutasd meg azt a hiteles forrást ahonnan ezt az információt szerezted
Ki gondolta volna, hogy ennyien olvassák ezt a kérdést? :)
De miért írod, hogy hippi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!