Fiatal koromban, mindig alacsony volt a vérnyomásom (130 körül). Most 70 vagyok, és kb.3-4 éve nem alacsony, inkább magas (150-160/50-70). Ez a korral jár?
Kedves gégész kolléga! Nyílván fontos az életmódváltás, csak éppen általában nem elég. De ha elolvasod direkt azzal kezdtem, hogy mérje két hétig, de ha szükséges ABPM-et is szoktunk csinálni, lehet, hogy nem kell gyógyszer, azt is ki kell zárni, hogy nem e szekundaer, kell hasi ultrahang is. Egyébként én nem emlékszem, hogy bármikor beledumáltam volna a gégészek munkájába, te miért teszed? Ja persze, mert csak "hülye háziorvosok" vagyunk a nagy operatív szakma meg mindenhez ért...
A refluxos beteg azért kerül gondolom hozzátok, mert pl. bizonytalan, hogy mitől rekedt, és mondjuk nem ártana kizárni, hogy nincs e komolyabb gégészeti megbetegedése, pl. nem csücsül-e egy tumor a hangszalagján. De igazad van hülyék vagyunk, vennünk kellene fiberoszkópot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!