Légembólia? Nem értem!
Most akkor ha valaki légembóliát kap (levegő a vérpályában) akkor a következmény és a szövődmény csakis kizárólag a halál?! Vagyis rögtön a tünetek megjelenése (nehéz légzés, szorongás, eszméletvesztés) a megadott mennyiségű levegő bejutása után majd a halál?
Vagy van a légembóliának lappangási ideje, majd szövödményei, amiből kialakulhat más betegség, aminek az oka lehetett maga a légembólia?
Magyarázza el nekem kérem valaki aki ért hozzá, tétel anyagom és nem tudom felfogni!
"Most akkor ha valaki légembóliát kap (levegő a vérpályában) akkor a következmény és a szövődmény csakis kizárólag a halál?!"
Nem. Függ attól, hogy melyik érbe, mennyi levegő jutott. Pl. perifériás vénába 2 ml az semmit nem okoz, nem hogy halált. Többen túléltek már légembóliát, persze van aki belehal.
Itt erről egy jó leírás. Olvasd el, ebből biztosan meg fogod érteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!