Ez lehet leukémia?
19 éves fiú vagyok és kb 1 évvel ezelőtt volt hogy el kezdett fájni mindkét karom és lábam, még a nagy lábujjam is,
meg azóta mintha lazábbak lennének az ízületeim. Mivel ezek egy hét után elmúltak, később nem is foglalkoztam vele, és bár néhány hónaponta előjött ez de mindig ugyanolyan gyorsan el is múlt szóval betudtam valamilyen ízületi betegségnek, tekintve hogy nem is kísérte semmi más tünet, gondoltam legközelebb ha megyek orvoshoz szóvá teszem.Kb 1 hónappal ezelőtt viszont megint ugyanez történt, annyi különbséggel hogy most társult hozzá gyengeség is, és fejfájás, valamint alvászavar, ez most 2-3 hétig tartott, és már csak elő-előjön. Elmentem orvoshoz aki elküldött vérvételre ahol vörösvérsejtszám, süllyedés stb rendben volt, kivéve hogy neutrofil granulociták 7 %-al alacsonyabb volt, a limfociták pedig 5-el magasabb.Kopp-kopp de nincsenek piros kiütéseim, nem vagyok lázas sem hőemelkedésem nincs, orrom nem vérzik, nem vagyok gyakrabban beteg a szokásosnál, és étvágyam is jó. Hétfőn megyek vissza orvoshoz, de kissé ráparáztam.
Szia! Dehogy :)
Semelyik tüneted sem utal leukémiára és a laborod sem.
Nem. A leukémia tipikus tünete, hogy a vörösvértestek száma nagyon alacsony, a fehérvérsejtek pedig extrém magasak. Felszaporodnak az úgynevezett jugend alakok.
A te vérképed minden, csak nem leukémiás. Ne félj semmi gond.
Annak nagyon örülnék, de nem lehet mondani azt sem hogy egyszerű megfázás stb. Szóval teljesen akkor fogok megnyugodni persze ha az orvos szájából is hallom.
Köszi a választ egyébként !
Nagyon szívesen :)
Szerintem egyébként ez csak egyszerű növekedés lesz. Ilyen idősen a fiúk még nőhetnek. Vagy gyengébb a csontozatod egy kicsit. Gondolom majd beutal reumatológushoz vagy ortopéd szakorvoshoz.
Viszont abban biztos lehetsz, hogy nem vagy leukémiás.
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!