Pajzsmirigy alulműködésre Letrox? Mi a véleményetek? Pozitív esetleg negatív tapasztalatok?
Figyelt kérdés
Pajzsmirigy alulműködésem van, egy éve kezdődött, mikor a labor erdményemen 7.78 volt, ezt követően 5 hónap elteltével már csökkent az értékem,6, 08-ra. Idén áprilisba az eredményem ismételten javult,2,997-re. Tegnap voltam endokrinológusnál, és felírta a Letroxot 50 mikrogrammost. Az a kérdésem, hogy meddig kell szednem? Amíg nem normalizálódik? (Mivel az értékem nem kóros, de nem is a normál tartományban van). Illetve lehetséges mellékhatás lehet a hízás, hajhullás a gyógyszertől? Az alulműködésem miatt nem tapasztaltam súlygyarapodást, egészségesen táplálkozom mozgni is szoktam. Viszont azt észrevettem hogy nem mennek le könnyen a kilók, van egy minimális túlsúlyom 5-8 kg, de a magasságom miatt ez nem nagyon látszik, viszont szeretnék azért fogyni. A Letroxtol lehet? Mert olyat olvastam. Félek azért is szedni, mert nem szeretnék még plusz kilókat felszedni emiatt.2019. jún. 27. 08:04
1/1 anonim válasza:
A Letrox nem okoz hízást. Az alulműködés okozhat, a Letroxot meg az alulműködésre szeded, ezért a Letrox a hízás ellen van. A 2,9-es TSH jó (nem terhesekben 0.3-5 között jó, ld link). Szedni kell, mert nem meggyógyítja az alulműködést, csak pótolja a hormont, amit a pajzsmirigy nem termel meg. Ha abbahagyod, megint magasabb lesz a TSH. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!