Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Àllkapocs ízületi gyulladàsból...

Àllkapocs ízületi gyulladàsból hogyan gyogyulhatnék meg?

Figyelt kérdés
Tél végén nagyon megfáztam és a fülem is fájt, de a fülészeten azt mondták nincs gond a fülemmel hanem ràgóizület gyulladásom van, menjen pár napig Flektorral. Kentem is de hiába már annyira fájt a fülemnél, szorított, szájzàram lett, húzódott a fél arcom, hogy ügyeletre kellett menni majd Budapestre a Szentkirályi úti fogàszati klinikára. 4 hónapja, hogy oda járok. Azóta szedtem Cataflamot, Xiloxot, Apranaxot, Mydetont. Ezt mindet 2 hétig egymás után, de semmi javulás, mintha be se vettem volna. Gyogytornàt kell csinálnom napi 3x, meg melegíteni az arcom, ezt már másfél hónapja csinálom de semmi javulás. Sőt már kattog is az àllkapcsom. Azt mondták a klinikán, hogy ha őszig nem múlik el akkor menjek vissza és csinàlnak harapàsemelő sínt. Folyamatos fájdalmam van, borzasztó így dolgozni, sőt élni is. 4 hónap alatt egy nap de még egy perc se volt, hogy ne lenne a fülemnél az a borzasztó szorító érzés. Mindennap azt várom, hogy este legyen és aludjak, hogy ne érezzem. Ha bárki tudna nekem ajánlani valamit amit még nem próbáltam akkor nagyon megköszönném. 30 éves vagyok, ez így nem élet. Fogaimat nem csikorgatom, nem szorítom, nem szoktam stresszelni legalábbis nappal nem az biztos. Valószínű, hogy a nátha hozta ki ezt nálam. MR-t is csináltak, de nem mutatott ki semmi bajt, vérvétel sem.

2019. jún. 23. 13:59
 1/10 A kérdező kommentje:

*kenjem

És a fogaimmal nincs gond, nem a fogaim miatt alakult ki, azt is megnézték, nincs semmi fogászati gond, bölcsesség fogaimat már régen kihúzták

2019. jún. 23. 14:03
 2/10 anonim ***** válasza:

Antibiotikumot szedtél? Mit, milyen dózisban, mennyit?

Simán átterjedhetett a fertőzés az izületre.

2019. jún. 23. 14:18
 3/10 A kérdező kommentje:
Akkor szedtem a náthára Aktil duot 2x1et egy hétig. A nátha el is múlt. Aztán Dalicint írt a fogorvos erre azt is egy hétig szedtem ha jól emlékszem, de nem segített. Nátha már rég elmúlt, ez maradt
2019. jún. 23. 14:23
 4/10 A kérdező kommentje:
Előtte is rengeteget voltam náthás mert tavaly ősztől ovis a kisfiam és ha beteg folyton elkapom tőle. Arról nem is beszélve anyagilag ez már mennyibe volt. A rengeteg gyógyszer, melegítő párna, utazás, MR ( mert tbre augusztus végére lett volna időpont ) . Kb 100ezer volt már biztos. Csak már múlva el végre mert idegileg is tönkre tesz
2019. jún. 23. 14:26
 5/10 Mili32 válasza:
Szia.Én ugyanebben vagyok egyszer már volt hasonló akkor a harapás emelő segített de most nem sajnos. Épp most csináltatok újat hátha csak az a baj hogy már régi és a harapasom is változott azóta.Egy hete flectoron élek. Voltam fogorvosnál, de semmi nem indokolja a fájdalmat.Mondjuk én észleltem korábban hogy ha ideges feszült vagyok szorongatom a fogsorom így nekem ez ettől lehet.Itt Debrecenben van egy TMI szakrendelés a doktor nő azt mondta hogy ha nem javul a harapás emelőre akkor beutal oda. Nagyon el vagyok keseredve.😭
2019. júl. 25. 19:54
 6/10 anonim ***** válasza:

Szia,

Mindenképp nézesd meg a bölcsességfogaidat!!

Ugyanebben szenvedek, ugyanezeket ajánlották nekem is, de végül kiderült a bölcsességfog okozta, hogy folyamatosan nőtt de nem volt neki hely. Ahol kiszedettem, azon az oldalt megszűntek a panaszok, a másik oldalt még bent van és ha beindul, ugyanettől szenvedek én is.

Bár nem értem, a klinikán elvileg nézni kellene ezt is.

Remélem tudtam segíteni.

Ja, és a harapásemelövel csak óvatosan, azt tapasztaltam h lépten-nyomon ajánlgatják, nekem is mondták h ez a megoldás, közben hiába mondtam h a bölcsességfogtol kattog. Az egyik doki már szinte megsértődött mikor mondtam neki, hogy köszönöm, először bölcsességfog kivétel és aztán majd meglátom a harapásemelöt. Csak azért mert van h nem segít, csak rosszabb lesz tőle.

2020. jan. 7. 18:12
 7/10 anonim ***** válasza:

Ja igen: az én tüneteim: kattogás, szorító, kisugárzó, tompa fájdalom, a szájnyitás nehézsége, fájdalma, rágó izom fájdalom.

30 éves nő vagyok és már engem is tönkretett ez az egész teljesen, ezért szívből kívánom, h te hamarabb oldd meg mint én, mert én hónapokat töltöttem el az okok kiderítésével, majd most a műtétekkel :(

Kitartás!!

2020. jan. 7. 18:16
 8/10 A kérdező kommentje:
Szia köszi, hogy írtál. Szeptember vége óta használom a harapásemelőt, azóta a kattogás teljesen elmúlt, a fájdalom nagyon ritkán jelentkezik de akkor is nagyon enyhén, viszont a számat azóta sem bírom annyira könnyen nyitni mint régebben. 2 felső bölcsességfogamat már kihúzták, még a két alsót is kikell mert azok sem férnek ki. Egyenlőre nem bírtam még magam rávenni mert az egyik felsőt olyan nehezen szedte ki, hogy nagyon és mivel nagyon sokáig nyitva volt a szám így utána napokig megint borzasztóan fájt az állkapcsom. 27 éves nő vagyok és egész tavalyi év ezzel telt, hogy végigszenvedtem, borzalmas volt.
2020. jan. 8. 11:37
 9/10 A kérdező kommentje:
A klinikán is mondták, hogy ki kell húzni az összes bölcsességfogam mert panoráma röntgent meg MR-t is csináltak. De azt egy szóval se mondták, hogy ez miatt fájna az állkapcsom, csak a stresszt hajtották, hogy ne stresszeljek.
2020. jan. 8. 11:41
 10/10 anonim válasza:
Sziasztok, nekem is fájtva fülem, semmi szervi baja nincs, 3szor voltam dokinál. Most voltsm panorámaröntgenen ott kiderült h az egyik hátsó fogam alatt ciszta van, 2nap múlva kihúzzák. Remélem megszünik a fájdalom!
2021. ápr. 18. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!