Miért kell főzés előtt kezet mosni, ha főzéskor úgyis elpusztulnak a baktériumok, vírusok?
Azért, mert nem a kezed főzöd meg.
Megfogod vele az eszközöket is, meg mindent - nem csak az alapanyagokat.
És nem csak főzés előtt kell kezet mosni, hanem pl. wc előtt, után, sőt ha a bevásárlásból hazaértél rögtön, hiszen a bevásárlókocsik, kosarak is rettentő bacikat hordoznak és komoly fertőzést vihetsz haza, ha aztán azzal a koszos kézzel magadhoz nyúlsz vagy máshoz.
Klotyó előtt minek... lol
Egyébként a kosarak sem hordoznak szörnyű fertőzéseket, legalábbis én még nem hallottam, hogy valaki belehalt volna egy tesco-s vásárlásba azért mert utána nem mostott kezet.
"Klotyó előtt minek... lol"
Pl. azért, mert amikor papírt tépsz, hogy kitöröld vele a segged, vagy csak pisilsz és megfogod a dákód, akkor szép kis fertőzést aggathatsz magadra és aztán a csajodra, ha l.szop.
Lol.
"én még nem hallottam, hogy valaki belehalt volna egy tesco-s vásárlásba azért mert utána nem mosott kezet."
Ilyenről nem is fogsz hallani.
És nem rögtön alakulnak ki a szövődmények....
(Még belegondolni is szörnyű, hogy a sok wc-zés után nem kezet mosott kosarát, kocsiját tologatod a kis kezeddel.)
Egyébként még a készpénz használata is komoly fertőzési forrás.
Szóval simán bele lehet halni, ha nem mostok kezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!