Magas FSH hormonszintre,16, írnak fel gyógyszert? Magy. Lent.39/nő
A felső határ a 10. Van rá valamilyen gyógyszer? Még nem szültem, de minél hamarabb szeretnék.
Amúgy a ciklusom szabályos 24-26 napos.
Endokrinológus írt ilyen vérévételre, szeptember végére kaptam időpontot, és a hasi-kismedencei ultrahangra szept. közepén kell mennem.
Az alábbi kérdést is én írtam ki:
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__betegsegek__9940679..
Tehát összefüggnek az eredmények, jelen esetben a pajzsmirigy hormonnal. Azt kihagytam, hogy szőrös az állam, és a végtagjaim is, de a hasamon is van egy csík. 25 évesen is ez volt a bajom, de az akkori endokrinológus diane 35-öt javasolt, de az csak elfedte a bajom. 5 évig szedtem, utána hagytam abba. Azóta nem szedek semmi hormont.
Megnézték a tesztoszteron szintemet is, és egyebet is, az asszisztens szerint az jó, de nem láttam, nem adta ide a papírt nekem.
3 hónap mehetek csak az orvoshoz, nincsen más a városban. Majd ír fel gyógyszert?
Szia! Írtam a másikhoz is :)
Persze, hogy ír fel, ha panaszod van.
Prolaktint nézték?
Talán hipophisis adenoma okozza. Nekem is ez van, és 9 hetes kismama vagyok. Mindenféle kezelés nélkül. :)
Szia! A prolaktin 15, T4 szabad frakció meghat. 12,74 ,
FSH 16, LH 6,3.
A többi eredmény még nincs kész, Szegeden nézik, majd több hét múlva lesz meg. Addig idegeskedek.
Ugye az a follikuláris fázis, és alább azt olvastam, hogy akkor a felső határ nem 10, hanem 12/14.
Az FSH normálértéke:
férfiaknál 1,5-12 IU/L
nőknél a korai follikuláris fázisban 2,5-12 IU/L
nőknél a follikuláris fázisban 3,5-14 IU/L
nőknél az ovulációs szakaszban 4,5-25 IU/L
nőknél a luteális fázisban 1,7-8 IU/L
Hát ez az FSH elég magas. Mindig rövidebb volt a ciklusod, vagy mostanában lett rövidebb?
Egy AMH szintet méretnék a helyedben.
Amúgy konkrétan a magas FSH-ra nincs gyógyszer. Ki kell deríteni az okát, amit vagy lehet kezelni, vagy nem.
Nekem sosem volt 28 napos ciklusom. Visszanéztem és a tavaly január óta a következő a ciklusom: 27, 25, 26, 24, 26, 24, 26,28, 25, 27, 26, 25, 25, 25, idén: 25, 29, 25, 27, 26, 26 napos.
De sosem maradt ki, és 5 napig tart. Csak a legelső napokon szoktam görcsölni, de beveszek fájdalomcsillapítót, és már meg is van oldva. Emlékszem tiniként sokkal jobban görcsöltem, de akkor még nem volt ilyen algoflex-m, ami jelenleg nálam bevált.
Tényleg olyan magas a 16? Nem kellene hamarabbi időpontot kikönyörögnöm? Nagyon idegesít, mi történik velem és mit tehetnék ellene. Ennél jobban már nem tudok egészségesebben élni. Talán nem kellene ezen stresszelnem?
Mellesleg már fél kilót fogytam az elmúlt két napban. Ha ideges vagyok, mindig ez történik.
Utánanéztem:anti-müller hormon.
Azt nem kérte a doktornő, de mivel csak szept. végén kerülök be hozzá legközelebb, nem tudom, hogyan lehetne soron kívül kérni egy ilyen vizsgálatot is, mert akkor annak is tudnám az eredményét. Mikor bent voltam, nem mertem okoskodni, hiszen nem értek hozzá, de most már valahogy kikönyörgöm.
Köszönöm mindenkinek, aki hozzászólt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!