Mitől fáj a hasam?
Kb. 1-2 hete tartó új tünetem, a túlzott gázosodás, beleim sokat mocorognak, és lényegesen ritkábban kell székelnem, mint azelőtt (most kb 2 naponta). Legújabban pedig felhasi fájdalmat érzek, de nem savas/refluxos jellegűt, hanem mintha valaki hasba ütött volna.
Az elmúlt 1 hónapban volt hasi ultrahangom, vastagbél és gyomortükrözésem is, és labor vizsgálat is, azok alapján minden rendben, kicsit refluxos vagyok, de ezt eddig is tudtam.
Mitől lehet ez? Hasnyálmirigy probléma esetleg?
Nagyon félek... Köszi a válaszokat.
20.F
Jogos a félelmed.
Olyan nincs, hogy "kicsit refluxos vagyok". A reflux a szervezet jelzése, hogy valami nagy gond van kialakulóban. Olvasd el ezt a cikket:
A székrekedés meg egy további hatalmas gond. Én voltam kórházban bélcsavarodással, úgyhogy tudom. Ki kell találnod, hogy mit tehetsz a székrekedés ellen. El kell érned, hogy naponta egyszer normális székleted legyen.
Természetesen, ennek a kulcsa is az étkezésedben van, mint a refluxodnak. Sőt, az is lehet, hogy a kettő összefügg.
Elmondom a saját tapasztalatom a székrekedésről, de sajnos ez nem biztos, hogy Rajtad is segít. Első, hogy naponta legyen. Ezt, ha másképpen nem megy, akkor hashajtóval kell erőltetni. Este beveszel egy Tiszazent, és reggelre semmi gond. Sajnos a tabletta, csak átmeneti megoldás. Ki kell találnod, hogy mi lehet a segítségedre. Nekem a következő vált be:
Minden nap, reggelizés után 2 púpozott evőkanálnyi mennyiségű darált mákot eszek meg szép lassan, ízlelgetve. Azt hiszem, fontos, hogy rendesen, nyállal keveredve jusson a gyomrodba.
Mióta ezt használom, nem kellett hashajtó, egyáltalán.
Gondolkodj el róla, amiket írtam. Vedd kézbe az egészségedet! Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!