Gerincsérv műtét vélemények. Vajon jól döntöttem?!
Huuu
amíg lehet , nincs műtét, csak prevencio, nekem ezt orvos mondta, gyógytorna, meg minden, csontkovács stb, de csak CSAK a legvégső esetben műtét, ezt nekem, egy olyan orvos mondta, aki kifejezetten gerincsérvet műt, azt mondta, hogy amíg lehet, addig ő senkit nem műt. helyre rakja meg gyógytorna stb , de csak és CSAKIS végső esetben műt
hát ez tulajdonképpen nem az én válaszom, hanem a a gerincsebész orvosé :))
én is és férjem is, plusz ismerősi körben is van aki érintett, ki jobban ki kevésbé, mintha már népbetegség lenne én mindenkit a tornára beszélek rá,
Nekem van egy barátom, kb 2005 óta ismerem, azóta szenvedett vele, és most mosolygósan, vidáman él, műtét után. Azt mondta, aranyosan: úgyis ott v égzed. :D És van egy másik ismerősöm, ő még a nyolcvanasokban operáltatta meg magát, neki is csak fájt, ő azt mesélte, a műtét után tájékoztatták, hogy már majdnem el volt csípve az ideg. Aztán van egy harmadik régi ismerősöm, őnála nem vált be a műtét, alig tud járni.
Ez csak három eset.
Nekem ebben az a fura, hogy azt mondják, csak a legvégső esetben. Ez olyan, mintha ugyanúgy (értsd, ugyanolyan tanácstalanul) néznének a gerincet fedő izom- és bőrrétegre, mintha földrajztanárok lennének. Tízezer év emberi és technológiai fejlődése után.
Nekem a gyógytornász azt mondta, porckorongsérvre nincs torna megoldás (értsd, amitől majd javul), csak ha éppen fáj, akkor azzal a Mckenzie-vel vagy mivel ki lehet próbálni, melyik helyzetben nem fáj annyira.
Hát ez három bekezdés volt nekemmel kezdve, ennyi elég a stílustalanságból. :)
Sztrongoff, kihagytad a meséből, hogy téged 2 perc alatt helyretett egy csontkovács :D
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__alternativ-gyogyita..
Fájdalom esetén dönthetsz hogy szeretnél e műtétet, mivel nincs izomgyengeség, bénulás. (Mindenki nyugodjon meg, nem az egész alfele bénul le az embernek, csak azok az izomcsoportok gyengülnek/esnek ki amik az adott gyök mentén futnak). Ha ezeket észlelnéd, akkor tanácsos a műtét.
Egyik kedves ismerősöm hasonló helyzetbe volt, de ő már nagyon megelégelte a fájdalmat (reggel 4 caraflamnal kezdte és hasonló), februárban volt a műtét, azóta sokkal jobban vam, térd alatt még néha fáj neki (kiszaladt, jó nagy LVös sérvve volt, ami nagyon megnyomta a gyököt, jó két hónapot igy volt), most 2x1 Gabagammát szed, ami hatásos, tanév végére remélhetőleg el is hagyja :).
Mindenképp gyógytorna, ha teheted, akkor ússzál, Antidolor nevű fájdalomcsillapítót esetleg próbáld ki, kérdezz róla a háziorvosnál vagy az idegsebésznél, olyan mint a lórugás az tény, de fájdalommentes lett tőle az ismerősöm.
Ilyen fitalalon jó eséllyel megjavulhat, de azért jeleztesd elő magadat, aztán max felhívod az osztályt, hogy köszönöm, de nem kérem a műtétet, mert jobban vagyok. Pici gyerekek miatt meg ne is ugorj bele egy ilyen hirtelen döntésbe szerintem, hisz meg kell azt is szervezni.
Jobbulást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!