Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Vastagbéltükrözés altatásban/b...

Vastagbéltükrözés altatásban/bódításban?

Figyelt kérdés

Jövőhéten lesz egy vastagbéltükrözésem, és azt mondta a doki: "Bódításnak nevezik az intravénás altatást, nem kell engem közben lélegeztetni, de aludni fogok, és semmit nem fogok érezni."

Na most akkor ez mit jelent? Mert az olvasottak alapján a bódítástól nem alszanak el az emberek, és érzem közben a dolgokat.

Konkrétan a Nyíradony-Tamásipusztán lévő Borostyán Medical Centerben fogom csináltatni.

Onnan tapasztalatok? Egyéb tapasztalatok? Köszi a segítséget.

2019. máj. 10. 17:21
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben másik helyen csináltatnám, ha altatásban akarom.

Ez amit elmondott egy handabandázás. Azt, hogy semmit nem fogsz érezni, csak egy normális altatásnál lehet garantálni. Normális altatásnál pedig SENKI nem tudja garantálni, hogy nem megy el a légzés.

Amiről ő beszél az egy Dormicumos bódítás esetleg kis fájdalomcsillapítóval megspékelve. Bódítástól is el lehet aludni, de az nem igazi altatás és egy komolyabb fájdalominger fel fog ébteszteni.

2019. máj. 10. 17:34
 2/4 anonim ***** válasza:
44%

"Bódításnak nevezik az intravénás altatást,"

Ez nem igaz. Ha altatnak akkor intravénásan Propofolt adagolnak amíg altatásban szeretnének tartani, bódítás egy sima Dormicum altató/lazító injekcióval történik nem intravénásan. Külön van az altatás és a bódítás is árban is és szerben is magánklinikákon. Bódításban valóban csak elbódulsz, de tompán érzel minden ingert! Altatásban viszont nem érzel semmit.

[link]

2019. máj. 10. 18:42
 3/4 A kérdező kommentje:
Akkor, ha jól értem, altathatnak intravénásan? Lehet, hogy erre gondolt Doktorúr?
2019. máj. 10. 19:51
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem tudom mire gondolt! Az altatás intravénásan megy, a bódítás egy injekció formájában!
2019. máj. 10. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!