80-asIQ szint az hova sorolhato es az ennyivel rendelkezo egyenek, hogy tudnak boldogulni az emberi eletukben!?
olvastam besorolasokat.
de ez a szint serulest jelezhet mar!?
Ez a szint nem tekinthető fogyatékosságnak, de gyenge IQ, tehát elboldogul az illető az életben, de vannak kihívásai.
A nagybátyám IQ-ja 60 körüli, hvatalosan az enyhe és a középsúlyos értelmi fogyatékosság határán van, és nagyjából ő is elboldogul: eljár dolgozni, postára, boltba, de nehezen beszél, kívülálló nagyon nehezen érti, illetve kell valaki, aki ránéz, ellenőrzi, irányítja, mert pl nem tud értelmezni egy levelet amit küldtek neki, vagy időnként hülyeséget csinál, pl esőben, szélben elindul szandálban, pólóban othonról. Időről-időre tönkre is tesz ezt-azt mert semmit nem tud rendesen használni.
Azt gondolom, 80-as IQ-val ezek kevésbé állnak fenn, és hibvatalosan az nem is minősül fogyatéknak.
Már akkor is a mai határok éltek, szóval akkor sem volt határeset a 60.
Másolok neked korabeli tankönyvet, ha gondolod, még megvannak...
Az áll rajta, hogy a "debilitás és imbecilitás határa".
Mért intelligencia kvóciens: hullámos vonal, és 60. Hiába tudom elolvasni én is az értékeket a wikin, ha ez van odaírva és erre kapja a rokknatnyugdíját is, akkor most mit csináljak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!