A reflux okoz léguti tüneteket mint például torokköszörülést és nyálkát a garatban?
Semmit sem szedek rá. Nekem elmúlt.Nekem nem nyálkás hanem száraz.
Sajnos a reflux okozhat soha el nem múló szövődményeket, mint ez a nyálka képződés. talán még "szerencsésnek" is lehetne nevezni. Mennyivel nehezebb lenne száraz torokkal? A nyálkaképződés oka a nyálkahártya túlingerültsége lehet, esetleg gyulladása. A nyálkahártya a reflux betegségtől jelentősen megsérülhetett(lemarta a sav!) és nem teljesen regenerálódott, vagyis valamilyen mértékben hegesedett.
Az is elképzelhető, hogy túlérzékennyé vált valamely környezeti tényezőre, száraz levegő, szmog, stb.
javasolom, hogy sokkal többször igyon keveset mint annak előtte, és kerülje az irritáló folyadékokat, alkohol, forró italok, szénsavas italok..stb.
Alkoholos italt pl. csak kísérővel, higítva, szénsavat kiszellőztetve, kávét csak tejjel, teát citrom nélkül és lehetőleg virágteát nem levélteát. A szoba levegőt párásítva, gyakran porszívózva, vagy légszűrő üzemeltetésével tisztítva.Esetleg gégész szakorvos tudhat jó tippet adni.
Refluxos voltam magam is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!