Szív/keringés probléma? Illetve az értágítók/vérnyomáscsökkentők csak az artériákra hatnak, vagy a vénák falára is?
Hallottam már a Venodilatator kifejezést is.
Ezért is következtettem erre.
Illetve ha így van, akkor ha valakinek baloldali billentyű elégtelensége van, azt akkor nem ugyanúgy kell kezelni, mint ha a tricuspidallal lenne a baj?
Bal oldalira ACE gátlót adnak, jobb oldalira mit szokás?
Pl:
Az illető mitralis endokardiozissal lett diagnosztizálva (UH, EKG). Ace gátlót kapott. De nem javult, csak rosszabbodott rohamosan az állapota. Ascitese lett. Furosemidet kapott, de ALIG segített csak, ezert leszívták a hasüregi transsudat folyadékot.. Azóta is Furosemidet kap, az ace gátló mellé.
Nem segít. Jobb oldali szív tünetei vannak.
Akkor más gyógyszerek kellenek neki?
Vagyis nyilván az a probléma, hogy a jobb kamrában feltorlodik a vér, és ezáltal a venakban is nő a nyomás. Akkor ezen a vénák tagitasa segítene.
Vagy Az ACE gátló ezekre is hat? Miért van akkor külön Venodilatator is?
A jobb szívfél problémát onnan gondolom, hogy a tüdő tiszta, viszont hasvízkór van és majdnem a teljes jobb testfél ödémás (mellkas, has, jobb kar)
Ha többet mozogna, az segítené a vérkeringést? Most fekvőbeteg sajnos. Mióta nem mozog, azóta jelentek meg az ödémák.
Általában a bal oldalán fekszik, talán ez magyarázza a jobb oldali ödémát? A bőr is vörös ezeken a helyeken.
Köszönöm a válaszokat!
*a jobb testfél ödémáit úgy értettem, hogy a felszínen vannak. Tehát nem tüdőben, vagy ilyesmi.
Hanem lóg a bőre nagyon, és abban van az ödéma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!