Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Az idegszál regenerálódik...

Az idegszál regenerálódik magától?

Figyelt kérdés

Nővérke vért akart venni, nagyon ügyesen harmadszorra sikerült is eltalálnia, ahonnan tudott, de a második helyen, ahol próbálta, olyan helyre szúrta a tűt, h kiugrottam a székből, az a tipikus áramrázós érzés volt, tuti h eltalált vmi ideget.

nem is foglalkoztam vele (kb 2 hete volt), viszont most kezd idegesíteni, hogy 2 kézujjam sokszor zsibbad + ha mozgatom, egy bizonyos pozícióban ugyanúgy "belém vág a villám", ugyan úgy, mint amikor betalált vmit kedves nővérke.

Mit reméljek? elmúlik ez magától vagy így maradok?

2019. ápr. 13. 18:14
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj b komplexet szedni elvileg az jó rá. Legalábbis az orvosok ezt mondják.
2019. ápr. 13. 18:19
 2/8 A kérdező kommentje:
azt megtehetem , köszi, de szal jól tudom h egy ilyet nem lehet semmivel, kimutatni igaz? vagy az MR esetleg látja az idegszálat is? na meg ha látja is ... oké szedem a b compelxet na de várható teljes javulás vagy az idegszál nem olyan, ami regenerálódik?
2019. ápr. 13. 18:22
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha nem állandóan zsibbad, akkor az azt jelenti, hogy nem szakadt meg az idegi összeköttetés teljesen. Egyébként az idegrostok egész jól képesek a regenerálódásra. Most mondok egy durva dolgot: ha valakinek levágja valami egy végtagját, miután visszavarrják, esély van rá, hogy majdnem tökéletesen tudja mozgatni, és érezzen vele. Mert az elszakadt idegrostok képesek újra összeállni, és működni.

Mondjuk én a helyedben azért orvoshoz elmennék, de nagyon pánikolni nem kell, 99%, hogy egy hónap múlva már semmi bajod nem lesz.

2019. ápr. 13. 18:28
 4/8 A kérdező kommentje:
hát bár úgy legyen !!!!! remélem, jós vagy ...
2019. ápr. 13. 19:25
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem fogorvos adta be rosszul az injekciót. Biszkosul fájt és jól feldagadt. 2 hét volt mire elmúlt. 1 hónapig még néha mozgatásnál szúrt.
2019. ápr. 14. 10:22
 6/8 Ypszilon1980 ***** válasza:

Egyáltalán nem regenerálódik jól egy pl. levágott végtag idegrostja, azt össze kell varrni, magától semmi esély a gyógyulásra, ugyanis az ideg összerántja magát. Attól függ mennyi idő telik el a visszavarrás előtt, de hónapok alatt gyógyul meg még, ha van is rá esély.

Ebben az esetben viszont nem szakadt el, szóval ez rendbe fog jönni.

Ha még 2 hét múlva is fennállnak a panaszok, akkor keress fel egy ideggyógyászt, ezen lehet segíteni. MR nem látja azt, hogy az az ideg mennyire működőképes és mivel nincs elszakadva, így ez nem egy releváns vizsgálómódszer, max. ha gyulladt, akkor lehet látni, de erre van más, amivel lehet ezt is vizsgálni, vagy erre következtetni.

Fizikoterápiával ezt lehet kezelni.

De én ennyire nem aggódnék....

2019. ápr. 14. 21:24
 7/8 A kérdező kommentje:

hát nézd, azért nem megnyugtató h sose tudom, mikor teszem olyan helyzetbe az ujjaimat h belém vág a villám ...

de még várok akkor

2019. ápr. 15. 12:06
 8/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
Oké, de ez ilyen, rendbejön.
2019. ápr. 15. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!