Véres a wc papir forduljak orvoshoz?
Kb 2 hete vettem észre hogy székelés után ha kitörlöm akkor a papíron 1-2 apró piros vérpötty jelenik meg,a székletben nem látok vért.
21 éves vagyok férfi ,és fizikai munkát végzek ha ez számít
Első olvasatra ez Aranyér. Na nem lettél gazdag, félre ne érts. Egyszerűen a végbél fala sérült.
Ha a székletben magában nincs vér, akkor nem kell belgyógyász hozzá.
Nyugodtan háziorvos is el tudja mondani, hogy mit kell tenni, de akár neten is utána olvashatsz. A reparon egy tökéletes segítség aranyér esetén.
Erölködött emeléstől és hosszú székeléstől előfordulhat. Meg akkor is, ha a székelés közben erölködsz és nem iszol eleget napközben és száraz székleted károkat okoz.
- Ülő fürdő
- székelés előtt 5 perccel 3 dl folyadék bevitele (meglepően gyorsan segít puhább székletet produkálni)
- reparon
- emelésnél figyelni, hogy ne eröltessed meg magad nagyon
Köszönöm, hogy rávilágítottál a megfogalmazásom hanyagságára.
Nehéz tárgyak emelésekor a törzs és a hasizom megfeszül, hogy a terhet bírja. Ez a beleket lefele nyomja és vérbőséget okoz a végbélben (is), ami aranyér esetén ismételten kifakadhat.
Így értettem a megerőltetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!