Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ez már tüdőgyulladás?

Ez már tüdőgyulladás?

Figyelt kérdés
Tegnap köhögéssel és torokfájással indult. Estére belázasodtam, reszkettem, fájt mindenem. Hajnalban elkezdtem hányni amivel a lázam lement. Reggel is fájt mindenem meg reszkettem,nagyon gyenge vagyok. Most estére a lázam megint visszajött és megint elkezdett fájni mindenem. Ez lehet sima meghűlés is lázzal vagy tüdőgyulladásgyanus?

2019. ápr. 6. 19:13
 1/10 anonim ***** válasza:
Mi lenne ha elmennél orvoshoz ha ilyen súlyos tüneteid vannak akár az orvosi ügyeletre.
2019. ápr. 6. 19:17
 2/10 anonim ***** válasza:

Ennek semmi köze egy tüdögyulladáshoz!

Ha hipochinder vagy, akkor legalább elötte nézz utána a tüneteknek!

2019. ápr. 6. 19:17
 3/10 A kérdező kommentje:
Utána néztem és azért gondoltam a tüdőgyulladásra. Lent a gerincem tájékán fáj a legjobban a hátam, ez is tüdőgyulladásnál fordul elő. Amúgy hétvégén a családorvos nincs ott szoval hétfőn tudok elmenni. Addigis szedek antibiotikumot, paracetamolt és algocalmint is.
2019. ápr. 6. 19:22
 4/10 anonim ***** válasza:
Ezeket fakultatív szeded? Mert az elég nagy butaság lenne. Egyebként nem tüdőgyulladás. Nemrég elkaptam egy hányós vírust és nekem is fájt mindenem. Még a.hátam is 2 napig. Inkabb influenzanak tűnik a bajod. De arra nem jó az antibiotikum mert vírus okozza. Ha ennyi gyogyszert szedsz hobbiból akkor csak még rosszabul leszel. Az ügyeletet hétvégén is fel lehet hívni és tanácsot kérni.
2019. ápr. 6. 19:26
 5/10 anonim ***** válasza:
Te nagyon hülye vagy! Antibiotikumot szedsz csak úgy? Inkább vírusnak tűnik a bajod. Arra nem jó az antibiotikum. Ráadaaul a hányástól legyengült maradék bélflóradat is tönkreteszes vele. A.paracetamol és a másik gyógyszer is láz és fajdalomcsillapítóm mi az istennek szeded mind a kettőt? Teljesen szét akarod cseszni a májadat meg a vesédet? Ha mahas lázad van 38 feletti és nagyon szarul vsgy be lehet venni paracetamolt. De olvasd el a betegtájekoztatot te nagyon okos mert ha túladagolod vesekárosodast kapsz. A másik lázcsillapítót már betiltották veny nelkül mert annyira gyengíti az immunremdszert. Azt felejtsd el. Ha hasmenésed van inkabb szedj bolis adtringest napi 2 szemet. És eszegess meleg zöldseglevest. Meg probiotikumot. Másra nincs szükséged hétfőig. Ha rosszabbul vagy hívd fel az ügyeletet és kérd ki a tanacsukat vagy a patikát is fel lehet hívni segítőkészek. Bármelyik patikát! Mielőtt azzal jönnél, hogy nincs nyitva.
2019. ápr. 6. 19:36
 6/10 A kérdező kommentje:
Édesanyám egyik patikus ismerőse ajánlotts ezeket és adta ki vény nélkül mert nem volt ahonnan szerezzek. Te csak jobban tudod, mit kéne szednem hétfőig mint ő.
2019. ápr. 6. 19:43
 7/10 A kérdező kommentje:
A kérdés csak annyi volt, hogy ez tüdőgyulladás vagy sem..
2019. ápr. 6. 19:44
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha már leszólsz ismeretlenként. Talán kérdezd meg a nagyon okos patikus nénit! 😁 Egyáltalán minek írsz ki kérdést ha ennyire okos vagy. Szerinted itt fognak diagnosztizálni a gyikon? Már leírtuk többen, hogy s tüdőgyullafás nem ilyen tünetekkel jár. De úgysem fogod fel. Influenzás tüneteid vannak. Ha telizabálod magad antibiotikummal meg nem fog hatni ha valóban szükséged lesz rá. Nekem 2 tüdőgyulladádom volt. Fuldokolva köhögtem szárazan és alig kaptam levegőt.
2019. ápr. 6. 21:16
 9/10 anonim ***** válasza:
Csodálkozom, hogy még élsz ennyi ésszel.
2019. ápr. 6. 21:17
 10/10 anonim ***** válasza:
A tüdőgyulladásnak tipikus jele a nagyfokú köhögés, és mellkasfájdalom ( levegővételkor ). Természetesen lehet láz, stb. Ha nincs borzasztó köhögés ( akár nehezebb légzés is ) akkor nem valószínű tüdőgyulladás.
2019. ápr. 6. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!