Ez már tüdőgyulladás?
Figyelt kérdés
Tegnap köhögéssel és torokfájással indult. Estére belázasodtam, reszkettem, fájt mindenem. Hajnalban elkezdtem hányni amivel a lázam lement. Reggel is fájt mindenem meg reszkettem,nagyon gyenge vagyok. Most estére a lázam megint visszajött és megint elkezdett fájni mindenem. Ez lehet sima meghűlés is lázzal vagy tüdőgyulladásgyanus?2019. ápr. 6. 19:13
1/10 anonim válasza:
Mi lenne ha elmennél orvoshoz ha ilyen súlyos tüneteid vannak akár az orvosi ügyeletre.
2/10 anonim válasza:
Ennek semmi köze egy tüdögyulladáshoz!
Ha hipochinder vagy, akkor legalább elötte nézz utána a tüneteknek!
3/10 A kérdező kommentje:
Utána néztem és azért gondoltam a tüdőgyulladásra. Lent a gerincem tájékán fáj a legjobban a hátam, ez is tüdőgyulladásnál fordul elő. Amúgy hétvégén a családorvos nincs ott szoval hétfőn tudok elmenni. Addigis szedek antibiotikumot, paracetamolt és algocalmint is.
2019. ápr. 6. 19:22
4/10 anonim válasza:
Ezeket fakultatív szeded? Mert az elég nagy butaság lenne. Egyebként nem tüdőgyulladás. Nemrég elkaptam egy hányós vírust és nekem is fájt mindenem. Még a.hátam is 2 napig. Inkabb influenzanak tűnik a bajod. De arra nem jó az antibiotikum mert vírus okozza. Ha ennyi gyogyszert szedsz hobbiból akkor csak még rosszabul leszel. Az ügyeletet hétvégén is fel lehet hívni és tanácsot kérni.
5/10 anonim válasza:
Te nagyon hülye vagy! Antibiotikumot szedsz csak úgy? Inkább vírusnak tűnik a bajod. Arra nem jó az antibiotikum. Ráadaaul a hányástól legyengült maradék bélflóradat is tönkreteszes vele. A.paracetamol és a másik gyógyszer is láz és fajdalomcsillapítóm mi az istennek szeded mind a kettőt? Teljesen szét akarod cseszni a májadat meg a vesédet? Ha mahas lázad van 38 feletti és nagyon szarul vsgy be lehet venni paracetamolt. De olvasd el a betegtájekoztatot te nagyon okos mert ha túladagolod vesekárosodast kapsz. A másik lázcsillapítót már betiltották veny nelkül mert annyira gyengíti az immunremdszert. Azt felejtsd el. Ha hasmenésed van inkabb szedj bolis adtringest napi 2 szemet. És eszegess meleg zöldseglevest. Meg probiotikumot. Másra nincs szükséged hétfőig. Ha rosszabbul vagy hívd fel az ügyeletet és kérd ki a tanacsukat vagy a patikát is fel lehet hívni segítőkészek. Bármelyik patikát! Mielőtt azzal jönnél, hogy nincs nyitva.
6/10 A kérdező kommentje:
Édesanyám egyik patikus ismerőse ajánlotts ezeket és adta ki vény nélkül mert nem volt ahonnan szerezzek. Te csak jobban tudod, mit kéne szednem hétfőig mint ő.
2019. ápr. 6. 19:43
7/10 A kérdező kommentje:
A kérdés csak annyi volt, hogy ez tüdőgyulladás vagy sem..
2019. ápr. 6. 19:44
8/10 anonim válasza:
Ha már leszólsz ismeretlenként. Talán kérdezd meg a nagyon okos patikus nénit! 😁 Egyáltalán minek írsz ki kérdést ha ennyire okos vagy. Szerinted itt fognak diagnosztizálni a gyikon? Már leírtuk többen, hogy s tüdőgyullafás nem ilyen tünetekkel jár. De úgysem fogod fel. Influenzás tüneteid vannak. Ha telizabálod magad antibiotikummal meg nem fog hatni ha valóban szükséged lesz rá. Nekem 2 tüdőgyulladádom volt. Fuldokolva köhögtem szárazan és alig kaptam levegőt.
9/10 anonim válasza:
Csodálkozom, hogy még élsz ennyi ésszel.
10/10 anonim válasza:
A tüdőgyulladásnak tipikus jele a nagyfokú köhögés, és mellkasfájdalom ( levegővételkor ). Természetesen lehet láz, stb. Ha nincs borzasztó köhögés ( akár nehezebb légzés is ) akkor nem valószínű tüdőgyulladás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!