S. O. S! Hányni fogok?
Ma kaptam kapszulás antibiotikumot.(mandulagyulladás) De nem tudtam lenyelni, ezért szédszedtem, és a port lekvárral megettem. Most valahogy olyan fura érzésem van a hasamban, nem tudom leírni milyen, és nagyon félek, hogy ki fogom hányni. (Hányásfóbiám van...) Esetleg egyéb tünetek jelentkezhetnek nálam? (Hasmenés, hasfájás?) 1-2 órára a gyógyszer bevételére be fogok venni egy Normaflore-t.. nagyon remélem hogy így sem lesz semmi bajom...
Hétfőn mennék osztálykirándulásra!!! (2019.04.05)
Ugye tudod, hogy ha egy gyógyszer kapszulában van, akkor az azért van mert a gyomorsav tönkreteszi és úgy nem hat?
Ha ilyen fóbiáid vannak és amúgy sem akarsz meggyógyulni, akkor minek szeded a gyógyszert amit felírnak?
Ja persze, csak az íze miatt van kapszulában... Hogy lehet ekkora marhaságot írni???
"A gyomornedv-ellenálló kapszulák olyan késleltetett hatóanyagleadású kapszulák, amelyek a gyomornedvvel szemben ellenállóak és hatóanyagtartalmuk csak a bélben szabadul fel. Az előállítás során ezeket a kapszulákat általában gyomornedv-ellenálló bevonatú granulátummal vagy szemcsékkel töltik fel, de úgy is eljárhatnak, hogy a kemény vagy lágy kapszulákat látják el gyomornedv-ellenálló bevonattal, és így bélben oldódó kapszulát kapnak. Alkalmazásuk akkor célszerű, ha a gyomor védelme a cél a hatóanyag károsító hatásától, vagy pedig épp a hatóanyagot akarjuk megvédeni a gyomorsavtól."
"A legfontosabb az a kapszulákkal kapcsolatban, hogy nem szabad szétszedni, mert azzal a kezelés sikerét is veszélyeztethetjük, mert a hatóanyag nem tudja a megfelelő módon kifejteni hatását."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!