Ez a tüdőrák hanyadik stádiuma?
A párom anyukája tüdőrákos, múlt hónapban derült ki. 63 éves, le van fogyva eléggé. Tudom-tudom tőle kéne megkérdeznem de nem annyira szeretném felhozni neki.
Fel akarták készíteni a műtétre és utána kemo, de ő nem szeretné. Azt mondja még 2 évig szeretné húzni, utána mindegy. És hogy a kemot nem bírná ki mert alapból nagyon alultáplált.
Van rá esélye?
Ez nem egészen így van. Attól függ milyen a tumor elhelyezkedése és milyen a jellege. De ha műteni akarták, akkor ezek szerint műthető.
Azt persze ő dönti el mit akar és valóban ha olyan jellegű a tumor, akkor kezeletlenül lehet, hogy pár hónap is alig van hátra.
Köszönöm a valaszotokat.
Nem jokedvebol nem akarja a kezelest, hanem biztos abban hogy igy, sulyosan alultaplaltan nem fogja birni a kemoterapiat vagy hogy ott marad a mutoasztalon.
Ha nem utasítaná el a kezeléseket, esélye lenne a túlélésre. Így viszont semmi...
Ha az ember élete függ tőle, minden szalmaszálba kapaszkodni kell.
A család nem tudja rábeszélni? Nekik nem fog hiányozni a Mama?? Így már csak hónapjai lehetnek hátra...
Én már láttam sok embert felépülni a tüdőrákból, de láttam olyat is, hogy 1-2 hónap alatt meghalt.
Ha még műthető, jó esélyei lennének. Kemoval ki tudnák írtani a maradék daganatot is.
És persze abba kellene hagyni a dohányzást!
Aranyosak vagytok, köszönöm.
Igazából nem annyira izgatta a dolog a diagnózis után. Azt mondta lelkiekben mar felkészült rá, műtétet nem szeretne, húzza ameddig húzza. Most viszont egy szerződés miatt még élnie kéne '2 évet' hogy csak a párom örökölje a dolgait. Ezért mondogatja hogy csak ezt a 2 évet élje meg.. A műtétre felkészítő tornára is eljárt.
Szed sok mindent, próbál életmódot váltani. De ő teljesen meg van róla győződve hogy a kemoterápiaba belehal. (nyílván a tüdőrákba is, de értitek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!