Lehetséges, hogy vakbélgyulladás vagy vesemedence gyulladás?
Sziasztok . Tegnap este nagyon rosszul voltam , körülbelül 3 órán át tartott a rosszullét. Először “csak” bal oldalon a vesém körül olyan erősen fájt , hogy könnyeztem a fájdalomtól már, nem tudtam egyhelyben megmaradni két percig sem. Vettem be egy fájdalomcsillapítót , ekkor már kb. 1 órája fájt. Éreztem, hogy az arcom és az egész testem egyre forróbb lesz , megmértem a lázamat , de akkor 36,5 körül volt - tehát hőemelkedésem sem volt. Majd megmértem a vérnyomásomat , az magasat mutatott 146/95 pulzus kb. 90 körül. Nem szokott ilyen magas lenni nekem. Elkezdtem vacogni, de melegem is volt. Hányingerem lett és hánytam is . Nem ettem szokatlan ételt, tehát gyomorrontást is kizártam. Megmértem ezután megint a lázamat , akkor 37,3 volt , ami azért nem annyira súlyos. Vérnyomásom kicsit lejjebb ment , olyan 136/90 volt 85 körül a pulzus. Aztán utána le tudtam már feküdni aludni, lejjebb ment a vérnyomásom is . Viszont nagyon megijedtem. Soha nem voltam ilyen rosszul, mint tegnap. Vesemedence gyulladásra gyanakodtam . De utána olvastam és emiatt nem valószínű a hányinger , hányás. Most a végbélgyulladásra gyanakszom. 17 éves lány vagyok, egy hónap híján 18. Szüleim mindvégig mellettem voltak. Ügyeleten gondolkoztunk , de aztán jobban lettem és mondtam , hogy nincsen szükség rá.
Ma lekopogom, hogy nem szúr és nem fáj. Viszont picit fura még mindig hátul a vese tájékán. Az még fontos info lehet , hogy a vizeletem olyan mintha sima víz lenne, teljesen átlátszó, még reggel is , mikor azért sárgás szokott inkább lenni . Mindenképpen fordulok házi orvoshoz majd , és a további intézkedéseket megtesszük , de nagyon megvagyok ijedve.
Valaki tapasztalt már ilyet? Esetleg mi a tanácsa?
A vakbeled jobb oldalt van, a végbeled megint más tészta. Ha vesemedence gyulladásod lenne akkor instant cefetül éreznéd magad.
Vesekőre nem gondoltál esetleg, csak az ilyen akut nagyobb bajokra? Nem vagy kicsit hypochonder?
Holnap menj dokihoz
A vakbélgyulladást ki lehet zárni, az jobb oldalt van.
De a vesés sztori kicsit veszélyes..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!