Mamàmnak szajpenesze van és ma vettem rá boraxa a penészt teljesen le kell dörzsölni? Mert érzékeny neki nagyon. Es nem is mertem sok cseppet rá rakni a gézre neki
A szájpenész kezelése függ a beteg életkorától, a gombásodás kiterjedtségétől, illetve, hogy okoz-e bármilyen súlyosabb problémát. A legtöbb esetben gombaellenes ecsetelő, szopogató tabletta vagy szájvíz elegendő a betegség ellen, de amennyiben valamilyen külső tényezőre is visszavezethető a szájpenész, akkor azt is szükséges kezelni (például azért is, hogy ne jelenhessen meg újra a gombásodás). A rosszul beállított fogpótlást alakítani kell, érdemes leszokni a dohányzásról, és felül kell vizsgálni a cukorbetegség kezelési tervét is. A szájpenész elkerüléséhez a rizikófaktorokat érdemes csökkenteni, vagyis azt kell megakadályozni, hogy a gomba elszaporodjon a szájban. Ezt elérhetjük megfelelő szájhigiéniával, puha sörtéjű fogkefe használatával, a probiotikumok "visszapótlásával", a krónikus betegségek megfelelő kezelésével, illetve az immunrendszerünk megerősítésével.
Először ennek nézz utána, mert ahogy olvastam, vannak szájvizek, gombaölő szopogató tabletták. Kikerestem neked, ne boraxával kezeld, ráadásul ne durván. Jobbulást a mamádnak!
Ja igen, most olvasom, hogy kezd javulni, amivel ecseteled. De ne vattakoronggal szerintem. Gézre se. Remélem, higítod, mert töményen nem szabad. Várj pár napot, és továbbra is ecseteld vele. Lehet, hogy csak rosszul írtad, és nem boraxa, hanem borax.
Amúgy nem csodálom, hogy fáj neki, ez nem olyan tipusú, mint a babáknál.:/
Ha még nem látta orvos, akkor nézze meg! Vagy elhalván egy szakképzett, tapasztalt ápoló, hogy valóban szájpenész -e.
Ezen a linken sok információt találsz: [link]
Egyébként nagyon jó látni, hogy így aggódsz a mamád ért és gondoskodsz róla! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!