Nem múló köhögés? Mi lehet a bajom?
Lassan már 1 éve tart, hogy nem is vagyok beteg, de random rámjön köhögés a nap kb bármelyik szakaszán. Nem sok, mondjuk ilyen napi 1-2x. Nem szamárköhögés, nem is hangzik betegesnek, hanem amikor rámjön, olyan mintha valami kiváltaná a torkomban.
Voltam tüdőröntgenen és gégetükrözésen (utóbbin 2x is), de semmi bajom. Vettek kenetet a torkomból, és kiderült hogy valamilyen gomba alakult ki, mert ez a köhögés egy eléggé durva megfázás után alakult ki. A gomba az kezelve lett, de a helyzet kb semmivel se lett jobb. Most tervezek visszamenni, szerintetek hol kéne kezdenem? Házi orvos, vagy szakrendelés fül-orr gégészet?
Attól félek nagyon, hogy nehogy valami dagantom legyen, milyen szűrővizsgálatra tudok még elmenni, ami összefüggésben lehet a köhögéssel?
Létezik úgynevezett pszichogén köhögés is. Volt úgy hogy kb. 1 évig is eltartott nekem. Azt meg valami lelki okok tudják előidézni. Például hosszan tartó erős stressz, meg hasonlók. Ha pszichogén a köhögés, akkor a kiváltó oknak kell megszűnnie, ami előidézi.
Már volt úgy hogy arra gondoltam kiköltözök az alföldi tanyavilágba, mert a városi stressz olyan sokáig fenntartotta a köhögést. De aztán mégis városon maradva kezdtem olyan nyugis életbe mint régen az alföldi juhászok, így a köhögés is elmúlt.
Kb. 1 éves köhögés után nekem is alakult ki refluxom, de a köhögés megszűnésével az is elmúlt.
Köszi a válaszokat, mindkettő hasznos
#2 lehet akkor nekem is ez lehet a probléma, mert nekem sem zár jól a gyomorszájam. Ez csak feltételezés, de elég valószínű, mert többször is éreztem hogy feljött a kaja, vagy a sav. Főleg fekvő pozícióban, kb a torkomig szokott feljönni, pont eléri a gégém. Gyomortükrözésre nagyon nem szeretnék menni.
Mi lett veletek??
9 hete köhögök, utolsó válaszoló, te kigyógyultál? Hogy?
Már mindent beszedtem, hiába!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!