Nagyon fáj a csipőm, alig tudok menni, ezzel menjek orvoshoz?
Amúgy 20 éves vagyok, de kiskoromban volt valami gond a csipőmmel, amit nem kezeltek, enyhe volt... A családban minden nő csipőficamos, kisebb-nagyobb mértékben, még a másod-harmad unokatestvéreim lányok is...
Mindenki gúnyolt, hogy "hogyan megyek", még a doki is... Kicsit kacsázva járok, meg a kelleténél jobban "rázom a csipőmet"... Sokszor kikattogott...
De porckopás csak nem lehet ennyi idősen...
8-as te még nem gépeltél el soha semmit?
Vírus nem megy ízületbe,de bakteriális vagy steril ízületi gyulladás kialakulhat. Neked -magad is leírtad-családi halmozódásos bajod van,amit tetéz a szülői felelőtlenség is. Mindent leírtam már neked,de ha nem hiszed és már anyád vaszínűtlen vírusos ízületi gyulladását is idekevered,akkor vagy buta vagy hipochonder vagy. A tököm tele a kérdezek,de minden választ letojok "betegekkel".
Bocsi, hülye vagyok hozzá. Influenzától is fáj a hátad...
Ma feküdtem, jobb lett...
Eddig jó volt, ma reggelre elviselhetetlen lett...
Nem tudok felkellni, sem megfodulni... Pokoli...
Utána olvastam és van ilyen vírus, nem véletlen, hogy anyámnak ez volt a baja és sosem mos kezet, megfertőzött... 1000 %. Eddig sosem fájt.
Viszont járni nem tudok és nem tudodm mi lesz. Ha kiszólom, apám kikészít, orvoshoz sem engedtek..
Tehát ahelyett,hogy elmentél volna az orvoshoz,otthon fetrengtél és most megint itt rinyálsz..
Az influenza egy általános izomfájdalmat okoz,plusz ha van tüdőgyulladásod,akkor attól is fájhat a hátad.
Egy felsőlégúti fertőzés,ha nincs kikezelve (nem antibiotikum mindenáron!),akkor okozhat nagyízületben gyulladást. Rekatív arthritisz. De direkt ízületet megtámadó vírus nincs.
Holnap reggel orvos-már ha annyi eszed van,hogy halogattad egész héten a hosszú hétvége előtt-és ne írogass többet. Attól nem gyógyulsz meg.
ugyan már, kb 58 dolog lehet ... a mai magyar helyzetben meg hova menjen? nyilván nem véletlenül kérdezősködik itt ... ennyi.
háziorvos ugye meg se moccan, viszont nélküle meg nehéz bekerülni szakorvoshoz, szal marad a magánorvos, az viszont elég kemény lóvé általában (és még az is hagy kívánnivalót maga után).
nézd, én hasonlÓ HELYZETBEN AZT tettem h kimentem Bécsbe, és ott elmentem, mivel sürgős eset, jó volt az eu-s kártyám, és ott épelméjű orvosok voltak, normálisan elláttak, de már kb utolsó pillanatban voltam, mondták ők is h nem sokon múlt. hát igen, ide jutottunk. de nem vagyok ezzel egyedül. ismerek mást is, aki meg kivárta h 2 hét múlva úgyis ment Amszterdamba és ott elment sürgősségire, őt is ott fogták. de legalább helyre is hozták. na most magyraországon ezek elég halálesélyes esetek ugye jelenleg ... sajnos ez van.
Bécset viszont tudom javasolni, nagyon alaposak és nem magyar hozzáállásuk van, emiatt ne aggódj. és még húsevő baktréiumos fertőzést se kapsz amiért beléd tesznek egy branült (igen, sajnos ez is a magyar reality)
16-os te egy se** vagy,bocsi. Ha már kimentél haverostól külföldre,mert a magyar eü szar,akkor maradj itt ott ennyi ésszel cswicskának. A kiköltözöttek értelmesebb része érdekes módon hazajár orvoshoz.. Orvosként dolgozva itthon és külföldön is,mindenben csak cáfolni tudom a marhaságodat. Ha az apjáék a háziorvoshoz sem engedik el szerencsétlen kölyköt,akkor szerinted Bécsbe hogyan jutna ki nagyokos? Vagy felajánlod,hogy segítesz neki? Ja,az már nem megy.
Kérdező:ha még mindig otthon vagy,hívd ki az ügyeletet. Kedves külföldre rohangáló okos honfitársunk szavaival meg ne foglalkozz,a magyar szaktudás a világon mindenütt megállja a helyét. PErsze az ilyen rettentő okos senkiknek csak a "külfőd" az igazi :D
17
nem nem, nem így értettem.
abszolút elismerem h amagyar szaktudás világszínvonalú. sajnos a mentalitáson, hozzáálláson csúszik el minden, mert az is világszínvonalú, csak negatív előjellel. (és nem csak a levegőbe mondom, ismerek konkrét példákat olynaokat is, akik magyar orvosok kimentek civilizált oprszágba, aztán elég hamar visszapaterolták őket, valahoghy nem értették h ott nem igazán működik ez az isten-kompelxus és szal a páciensért vannak, nem fordítva, és ennyi. nagy kedvvel kimentek jól keresni, azt jöttek is vissza, és a legjöbb h nem értettéák, miért nem voltak ők jók, hiába próbálták finoman lemagyraázni, h bocsánat, de a tapló sílust otthon kellett volna hagyni)
tehát NEM a szaktudással van a baj, az tényleg legtöbbször, mondjuk azért inkább a szakellátásban elég magas szintű.
kérdező: nem porckopás lesz az ennyi idősen, de így távolból sztem senki se tud semmit mondani. ha van genetikai vonal a deformálódásban, akkor azért elég esélyes, de magán ortopédusnéál jobb ötletem nincs. ha még nem találtál, de érdekel, írd meg privátban, melyik városban vagy, és próbálok neked egy jót szerezni, akiről biztosan tudom h nem kókler.
Tegnap semmi bajom nem volt, tudtam mozgni.
Ma délutánra pokoli fájdalom, egy felülés is borzasztó, fájdalomcsillapító, nem használ, járni nem tudok....
Egyik nap semmi, másnap pokol. Ezért nem voltam dokinál, mert kedd, szerda, csütörtök semmi bajom nem volt. Péntek POKOl. Tegnap semmi. Ma megint POKOLI.
Ez a bajom, olvasgattam is 90 %.
Stimmel minden, mert anyám kisgyerekek között dolgozik, az év 80 %gbam (júli, aug. kivételével) folyamatosan betegek vagyunk...
Gyógymód nincs.
Úgyhogy mit tegyek? Anyámék szerint semmi bajom, kenjem majd elmúlik.
Abban egyetértek, amit írtál az egészségügyről, főleg a hozzáállás... Teljesen igaz.
Vagyis ez: teljesennez a helyezt, re getevet olvastam és igen, vírus után, mint anyámnál is
"Transitoricus coxitis. A panaszok felső légúti hurut vagy tonsillitis lezajlásának vége felé vagy néhány nappal ezt követően jelentkeznek. Kialakulásának patomechanizmusa ismeretlen. Fiatalabb gyermekeken gyakoribb, mint idősebbeken.
A betegség általában súlyos klinikai képpel hirtelen kezdődik. A gyermek csípőfájdalmai miatt sokszor egyáltalán nem tud lábra állni, a csípőízület mozgásai is erősen beszűkültek. Radiológiai eltérés nincs, a laborleletek megfelelnek a légúti betegségnek. A súlyos panaszok miatt kezdetben elsősorban septicus arthritistől való elkülönítése ütközhet nehézségbe.
Ágynyugalom és gyulladáscsökkentők hatására – amennyiben a légúti folyamat még aktív, akkor annak a kezelésére – a panaszok néhány nap alatt szinte teljesen megszűnnek. Ennek alapján állíthatjuk fel a diagnózist retrospektíve. Egyes gyermekeken a betegség ismételten felléphet.
Transitoricus coxitis után 3 hónappal indokolt a csípőízületről röntgenfelvételt készíteni, mert az esetek egy részében Perthes-kór alakul ki."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!