Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Bárányhimlő lappangási kérdés,...

Bárányhimlő lappangási kérdés, segítenének? SOS! Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Mennyi az esélye annak, hogy pont 14 nappal az első beteg tesó pöttyei után jönnek ki a másik gyereken is?

Csúnyán hangzik, de hosszabb lappangásban reménykedek.

A lényeg: A kicsi pöttyöződése után 14 és 15 nappal két fontos esemény lesz a nagytesónak. Igen, tudom, már előtte fertőz. Viszont amíg nem jön ki, nem tudjuk. Addig nem zárhatom karanténba.

Azt is szeretném, ha elkapná, csak jobb lenne később...

Nálatok hány nap telt el a két gyerek betegsége közt?

2019. márc. 8. 20:14
 1/10 anonim ***** válasza:
39%
Mondjuk a legjobb az lett volna, ha megkapják az oltást ellene.
2019. márc. 8. 20:18
 2/10 anonim ***** válasza:
53%

Sose értettem, miért nem lehetmegelőzhető betegségeket megelőzni.

Azt ugye tudod, hogy lehetnek a bárányhimlőnek is életveszélyes szövődményei is, de azt se fogja megköszönni a gyerek, ha “csak” himlőhelyes lesz az egész bőre

2019. márc. 8. 20:31
 3/10 anonim ***** válasza:
63%
#2 majd jönnek a "mi is átestünk rajta, mégsincs bajunk", "ez a gyerekkor velejárója", "az oltás úgysem hat" kommentek. Komoly bajok vannak sajnos.
2019. márc. 8. 20:41
 4/10 anonim ***** válasza:
Sajnos, jó esélye van. De nem biztos hogy elkapták. Viszont, leginkább a pöttyök kijövetele előtt fertőz, tehát az a 14 nap lehet hogy pöttytől 'csak 11, pl.
2019. márc. 8. 20:43
 5/10 A kérdező kommentje:

Pedig reménykedtem benne, hogy szövegértésből bukott emberkék már kihaltak.

Ha nem nem a kérdésre válaszolt, ne ide írj!

Javaslom inkább a "frusztrációmat névtelen kommenteléssel élem ki, mert senki nem tölti velem a péntek estét" rovatot. Ott egymásra találhattok.

2019. márc. 8. 20:47
 6/10 anonim ***** válasza:

én nem vagyok frusztrált, de szerintem a volt osztálytársam igen, gyermek model volt, akkoriban sok újságban és plakáton szerepelt, azt hiszem 10 éves volt, amikor szövődményes bárányhimlő miatt hónapokig kórházban volt és teljesen tönkrement a bőre a gyulladások miatt...teljesen felismerhetetlen lett

de ha nem 30 éves sztorit akarsz: a testvérem egy kisvárosban lakik, ott szinte mindenki oltatott pár éve, amikor az unokahúgaim még óvodásak voltak, miután egy kislány agyvelőgyulladást kapott, mint szövődmény...

Szóval, felelős szülő nem akarja, hogy elkapják...pláne, hogy esetleg egy terhes kismama kapja el a te gyerekedtől..

2019. márc. 8. 20:58
 7/10 A kérdező kommentje:

7/7 terhes kismama?

Mindenkinek joga van beoltatni magát gyerekvállalás előtt.

Nehogy már én feleljek más döntéséért is.

Erre már kérlek, ne válaszolj, nem veled szeretnék társalogni, hanem olyan emberekkel, akik érdemben hozzá tudnak szólni.

2019. márc. 8. 21:03
 8/10 anonim ***** válasza:
"Mindenkinek joga van beoltatni magát gyerekvállalás előtt." csak nem mindenki oltathat sajnos
2019. márc. 8. 21:16
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha kistesó elkapta, a nagy pedig nem volt sem bárányhimlős, sem oltva, akkor 99,5%, hogy ő is lekapta, és 1-3 héten belül kijön. Szerintem egy esemény sem lehet olyan fontos, hogy egy nagyobb tömegben szétszórja a vírust.
2019. márc. 8. 21:55
 10/10 anonim ***** válasza:
Nálunk pont két hét telt el a lányok bepöttyösödése között. De úgy tudom 10-21 nap között van a lappangási idő.
2019. márc. 9. 06:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!