Nyáron többszöris fürödtem egy tóban, ahova most tudtam meg, hogy rengeteg azbesztet tettek, lehet tőle későbbiekben bajom?
Nagyon gyönyörű tiszta volt a vize, láttam még nyakig érő vízben is a lábamat. Volt belépő jegy is, mert strandá lett alakítva, viszont attól ugyanúgy egy tó.
Sokan fürödtek benne.
Viszont a napokban megtudtam, hogy nem tettem helyesen, hogy fürödtem ott, mert rengeteg azbesztet tettek a vízbe.
Ha a víz alatt volt teljesen, akkor abszolút nem veszélyes, mivel levegőben kezdenek csak el szállni az apró részecskék. Éppen ezért kell folyamatosan locsolni, amikor az azbesztes palát vágják, az negakadályozza, hogy a levegőbe jussanak a részecskék. Feltételezem, hogy nem ittál a vízből, így nem juthatott a gyonrodba se. Inkább azzal lehet gond, ami a bőrödre került, de szerintem ez nem szánottevő mértékű, nyílván otthon egyből tusoltál utána, ami meg közben a ruhádba kerülhetett az tényleg jelentéktelen.
Egyébként meg tudnád mondani, hogy hol van ez a tó, és mi a neve?
Borsod megye és két tóról is hallottam, hogy azbesztes lehet, az egyik vadnai, a másik muhi.
A vadnain csak egyszer voltam, de a muhi tó-n többször is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!