Mitől viszket az arcom? Bővebben lent.
Szóval pár éve kezdődött, hogy túlzásba vittem a napozást, aztán pár hónap múlva észrevettem, hogy fehér folt van az arcomon. Voltam párszor bőrgyógyásznál, de nem nagyon foglalkozott velem. Igazából sokkal jobban izgatta a hajam, mint a bőröm. Egyszer kinyögte, hogy ez ilyen vitiligo, vagy mi, ami teljesen nem múlik el. Utánajártam a dolgoknak a neten, mert belőle többet nem tudtam kiszedni. Fényterápiát írnak sokan, de a doki szerint attól csak rosszabb lesz. Akkor miért van fényszoba??
A lényeg, hogy szedek rá béta-karotint, d-vitamint, mindenfélét. Most úgy vettem észre, hogy ahol múltkor még fehér volt, ott visszatért az eredeti színem egy részben, nem teljesen.
De éjszaka is és nappal is nagyon viszket az a rész, ami szerintem nem normális. Sokat olvastam erről, de soha nem láttam még olyat, hogy ez viszket is.
Esetleg akinek van ilyen problémája, megosztaná velem a tapasztalatait?
Ha visszajött az eredeti bőrszíned akkor neked nem vitiligo betegséged van. Aki ebben szenved annak többé nem lesz eredeti a bőrszíne. ( és arra tényleg nem jó a napsütés)
Neked egyszerű allergiás reakciód van. Vagy valamilyen krém, szappan, vagy amit rákensz arra vagy allergiás, vagy szedsz valami olyan tablettát, gyógyszert ami szintén allergiás reakciót vállt ki. Nekem is volt erős arcviszketésem, és kipirosodott az arcom. Allergiás lettem egy akkor szedett szteroidtartalmú gyógyszerre.
Az arcomra nem használok semmi kencefincét, még sminket sem. Ez a folt kb. 6 éve lett rajtam, azóta egy szenvedés minden nyár. Nagyon figyelnem kell, hogy ne barnuljon az arcom, mert akkor feltűnőbb lesz a fehér folt, ami ugye nem barnul.
Allergiás reakció lenne? Szerintem nem. Vagyis az is van, de az a hátamon, meg karomon, lábamon jön ki, valamelyik öblítőtől, vagy hasonló cucctól, és ilyen piros pici pöttyök jönnek rám.
Vízzel szoktam természetesen, reggel, este, meg néha napközben is. De kenceficéket nem használok, mert igy is néha kipirosodik, ha túlzásba viszi, akkor szoktam bekenni körömvirágkrémmel.
Akkor szerintetek ez nem az a v betűs "betegség"?
De a bőrgyógyászok miért nem foglalkoznak velem? Nem az lenne a dolguk? :(((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!